Vrijwilliger Digitale dagbesteding

Vindt u dagbesteding ook zo belangrijk? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor ons experiment, Digitale Dagbesteding. Is dit iets voor U? Lees hieronder meer of vul direct het sollicitatieformulier in.


Veel ouderen in de wijk nemen deel aan dagbesteding van Aafje. Door het coronavirus kwam dit in maart vrijwel stil te liggen. Dit vormde voor ons aanleiding voor de vraag of we naast de (inmiddels weer geleidelijk opstartende) fysieke dagbestedingen ook dagbesteding digitaal kunnen aanbieden. Samen met Vilans (kennis- en expertisecentrum op het gebied van langdurige zorg) gaan we hiermee op korte termijn experimenteren in Rotterdam (Kralingen-Crooswijk en IJsselmonde). Op basis van de ervaringen die dit zal opleveren, bepalen wij in december (2020) of en hoe we verder gaan met digitale dagbesteding.


Voor dit project zijn wij op zoek naar:
Vrijwilligers die individuele ouderen tijdelijk willen begeleiden en (technisch) ondersteunen bij deze nieuwe vorm van dagbesteding.

Wat gaan we doen?
Vanaf begin oktober tot eind november/begin december gaan we via een tablet of laptop bij thuiswonende ouderen (met lichte geheugenproblemen) activiteiten aanbieden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een quiz via beeldbellen, een digitaal groepsgesprek, bewegingsoefeningen op afstand. Een programma wordt hiervoor opgesteld. Een van onze dagbestedingscoaches begeleidt deze activiteiten (ook op afstand/beeld).

Wat vragen wij van u als vrijwilliger?

  • Gedurende de looptijd van het experiment (okt. t/m begin dec. 2020) 1 vast dagdeel per week van uw tijd: de woensdagmiddag (+/- 13.30u – 15.30u) of de donderdagochtend (+/- 10.00u-12.00u)
  • Ervaring met het gebruik van een laptop/tablet.
  • Affiniteit met de doelgroep
  • Begeleiden en ondersteunen van ouderen bij de digitale dagbesteding.
  • Helpen bij het ophalen van ervaringen met de digitale dagbesteding, door middel van enkele vragenlijsten en evaluatiegesprekken bij de oudere.
  • Overhandiging van een VOG verklaring. Als u deze niet al zelf heeft, vragen wij deze voor u aan. De hieraan verbonden kosten krijgt u vergoed.
  • Verplichte deelname aan één van onze introductiebijeenkomsten op vrijdag 25 sept. 2020, 1ou-13u (Locatie Rotterdam Noord) óf op woensdag 30 sept. 2020, 10u-13u (Locatie Rotterdam Zuid), inclusief sollicitatiegesprekje en lunch.

Uw eventuele reiskosten worden vergoed.


Interesse of vragen?
Voor vragen en/of aanmelding kunt u terecht bij Demi van der Kuijp, projectmedewerker Digitale dagbesteding bij Aafje, via dvdkuijp@aafje.nl of via 06-13856706. U ontvangt na aanmelding een inschrijfformulier en de uitnodiging voor de verplichte introductiebijeenkomst.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten