Huiskamer Vrijwilliger

'Natuurlijk help ik mee'

Het doen van activiteiten, ondersteuning bieden bij de maaltijden of een wandeling? Onder begeleiding van onze medewerkers help jij mee op een afdeling. Dit doet je samen met andere vrijwilligers.

Voor thuiszorg Rotterdam en omstreken kan je niet om Aafje heen. Met maar liefst 5.000 medewerkers, en 1.500 vrijwilligers zijn we niet alleen zeer actief op het gebied van thuiszorg Rotterdam e.o., maar ook ruim vertegenwoordigd als kwalitatieve zorginstelling Rotterdam en omgeving. Hoewel het grootste deel van onze huizen in Rotterdam is gelegen, kun je ook bij ons terecht als je bijvoorbeeld op zoek bent naar thuiszorg of een zorginstelling in Dordrecht, Ridderkerk Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht, Rhoon en Poortugaal.

Toelichting werkzaamheden

Op de afdeling verblijven bewoners die niet meer in staat zijn om zelfstandig hun dag invulling te geven. Vandaar dat ze verblijven op een afdeling waar een huiselijke sfeer wordt gecreëerd. Jij helpt mee met koffie/thee zetten, gezamenlijk de krant lezen, begeleiden bij verschillende activiteiten, het ondernemen van activiteiten naar behoefte van de bewoners. Verder draag je bij aan een gezellige sfeer en bevorder je het contact wat je met elkaar opbouwt.

Wat vragen wij van je?

  • Enthousiast en flexibel zijn;

  • Goede sociale vaardigheden hebben;

  • Nederlandse taal en/of anderstalig beheersen;

  • Open en actieve houding hebben;

  • In staat zijn om een rolstoel te duwen is een pre;

  • Heb je geduld met klanten met een fysieke beperking, geheugenverlies of dementie?

  • Ondersteuning kunnen bieden op het gebied van een zinvolle dag;

  • Vind je het leuk om zelfstandig activiteiten te organiseren?

  • Signalen kunnen opvangen op het gebied van welzijn, wonen en zorg en dit bespreekbaar maken met professionals.


Herken jij jezelf hierin en ben je ongeveer een dagdeel (of meer) per week beschikbaar? Meld je dan aan en samen overleggen we welke dag en tijd het beste uit komt en hoe vaak je meehelpt op een afdeling.

Wij bieden

Wij bieden een leuke werkplek voor vrijwilligerswerk. Verder bieden we een reisvergoeding, mogelijkheid tot scholing, jaarlijks vrijwilligersevent, attenties en WA verzekering aan.

Aanmelden en vragen?
Voor nadere informatie kan je contact opnemen met: Marja Fernandes, Participatiecoördinator Vrijwilligers, Aafje Ridderkerk. Via telefoonnummer 06 3361 0227 of e-mailadres: marja.fernandes@aafje.nl

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten