'Helpen zit in mijn genen'

Een aantal oudere dames en één heer. Samen zingen, samen lachen, samen nadenken. Altijd gezellig én leerzaam. Dat typeert de geheugentraining van vrijwilligster Marie-Therese Janssen Kampers (87) in Boekenrode.

“Al 21 jaar help ik in Boekenrode met het uitdelen van de maaltijden. Ik werd gevraagd kort nadat mijn man overleed. In het verleden hielp ik ook bij de Daniel den Hoed kliniek en bij een vereniging voor vrouwen met borstkanker. Ik kan niet stilzitten en wil graag helpen. Net als mijn moeder vroeger. Zij heeft het mij  met de paplepel ingegoten.”

Naast de geheugentraining en het uitdelen van de maaltijden, schenkt mevrouw Janssen thee en koffie tijdens de zangmiddag en begeleidt ze uitjes, bijvoorbeeld naar de Markthal in Rotterdam. “En ook als ik niet op Boekenrode ben, ben ik er in gedachten toch mee bezig. Zo kwam ik onlangs in mijn kast een spel met plaatjes van uitdrukkingen en gezegden tegen. Ik dacht meteen, die ga ik laten vergroten zodat we er een spel van kunnen maken voor de bewoners.”

Mevrouw Janssen voelt zich gezegend dat ze op haar leeftijd nog zo vitaal en scherp is. “En zolang ik me zo goed voel, kunnen ze altijd een beroep op me doen!”

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten