"Als ik naar mevrouw Van Valderen ga, neem ik vaak mijn hond Pinto mee"

Als blijkt dat de grote eikenhouten wandklok van mevrouw Van Valderen stil staat, klimt Riet op een ladder om de klok weer aan het tikken te krijgen. Hoewel Riet in principe voor de gezelligheid bij mevrouw Van Valderen komt, vindt ze het nooit vervelend om ook even de handen uit de mouwen te steken en kleine klusjes te doen. Via de vrijwilligerscoördinator van zorgorganisatie Aafje werden de dames aan elkaar voorgesteld. 

 

Genieten

Mevrouw Van Valderen: “Ik ben moeilijk ter been en kom niet meer zoveel buiten. Omdat ik het gezellig vind om mensen over de vloer te hebben, maar mijn netwerk niet zo groot is, stelde maatschappelijk werk voor om contact te zoeken met Aafje. Twee dagen later werd ik voorgesteld aan Riet. We praten over van alles: politiek, de oorlog, maar ook halen we herinneringen op aan onze jeugd. Ik geniet van de gesprekken met Riet.”

Waardevolle invulling

Riet vult aan: “Als ik naar mevrouw Van Valderen ga, neem ik vaak mijn hond Pinto mee. Dan heeft hij meteen een lekkere wandeling gehad. Naast mijn bezoekjes aan mevrouw Van Valderen breng ik ook eens per week een medebewoner uit mijn flat naar de dagopvang van Aafje. Als ik daar tijd voor heb, blijf ik dan om te helpen en gezellig een kopje koffie te drinken met de mensen. Het vrijwilligerswerk helpt mij om even uit mijn dagelijkse routine te stappen. Het geeft ook afleiding. Tijdens het vrijwilligerswerk vliegt de tijd voorbij. Daarnaast vind ik dat je iets voor elkaar over moet hebben. Het doen van vrijwilligerswerk is een waardevolle invulling van mijn vrije tijd.”
  

Tijdens mijn vrijwilligerswerk vliegt de tijd voorbij Riet Vergara

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big