Clientenraad Aafje

Gunt u ouderen goede zorg nu en in de toekomst? Deel uw visie, stap in onze cliëntenraad.

Word lid van de cliëntenraad bij Aafje en zorg dat de ouderenzorg in de toekomst ook goed georganiseerd blijft.

Weet iedereen u altijd te vinden voor advies of een luisterend oor? Denkt u graag mee over hoe de zorg voor ouderen in de toekomst goed georganiseerd kan blijven? Wacht dan niet langer en word lid van een lokale cliëntenraad in een huis of bij de thuiszorg.


De Cliëntenraad zet zich in voor de gemeenschappelijke belangen van de klanten. Als lid praat u mee, denkt u mee en adviseert u management en bestuur over thema’s als kwaliteit, voeding, activiteiten, gezondheid, veiligheid, vastgoed en omgaan met klachten.

Ook beslist u mee in de aanstelling van nieuwe managers bij Aafje. Wat de klanten ook nodig hebben, u stroopt de mouwen op en maakt u er hard voor.

Wat gaat u doen?

  • De Cliëntenraad komt gemiddeld één keer per zes weken bij elkaar
  • U bent aanwezig bij de vergadering en leest ter voorbereiding de aangeleverde stukken
  • De tijdsinvestering van deze vrijwilligersfunctie is ongeveer zes tot acht uur per maand.

U hebt directe invloed op het beleid van de zorginstelling. De raad praat, namens alle klanten, mee over bepaalde (beleids-)zaken en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Dit is belangrijk, want de cliëntenraad is de enige binnen de zorg- en dienstverlening die kan praten vanuit of namens de klanten.

Wat krijg ik ervoor terug?
Er is veel ruimte voor eigen inbreng. U hebt niet alleen de mogelijkheid om de ontwikkelingen binnen Aafje op de voet te volgen, maar u kunt ook daadwerkelijk invloed hebben op deze ontwikkelingen. Daarmee is de functie passend voor (zorg)studenten, wijkbewoners, mantelzorgers en anderen die de zorg een warm hart toe dragen én die graag hun kennis in zetten voor goede zorg nu en in de toekomst. Daarnaast ontvangt u een maandelijkse onkostenvergoeding.

Meer weten over de cliëntenraad?
Wilt u meer weten over de cliëntenraad van Aafje?

 

Meld u nu aan als cliëntenraadslid bij Aafje

Stuur een e-mail naar CCR@aafje.nl om u aan te melden, t.a.v. Ruud van Horssen (Voorzitter cliëntenraad Aafje).

Of bel met de Aafje klantenservice via: 088 8 233 233.

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten