Veelgestelde vragen

Thuiszorg

Wat zijn de kosten van huishoudelijke verzorging?

Voor de huishoudelijke verzorging wordt een eigen bijdrage berekend. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en wordt geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Meer informatie hierover kunt u vinden op www.hetcak.nl.

Levert Aafje ook Persoonsgebonden Budget (PGB)?

Ja, Aafje levert ook PGB.

Voor meer informatie hierover belt u met de Aafje klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of gebruik het contactformulier op deze website.

Kom ik na een operatie in aanmerking voor thuiszorg?

Ook na een operatie kunt u in aanmerking komen voor thuiszorg. Het kan zowel huishoudelijke als lichamelijke verzorging betreffen. Hiervoor zijn landelijk richtlijnen vastgesteld die Aafje moet volgen. En natuurlijk zal Aafje er alles aan doen om uw herstel te bevorderen.

Voor meer informatie hierover belt u met de Aafje klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of gebruik het contactformulier op deze website.

Waarom gebruikt Aafje bij haar klanten thuis een zorgdossier?

Wij vinden het belangrijk dat het duidelijk is voor de klant en de hulpverlener wat we met elkaar afspreken en wat we voor u doen. Het zorgdossier is een goed middel om afspraken vast te leggen en de voortgang van de hulpverlening te noteren.

Voor meer informatie hierover belt u met de Aafje klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of gebruik het contactformulier op deze website.

Ik zou wel eens met iemand willen praten die mij helpt om een goede keuze voor mijn zorg te maken. Heeft Aafje daar iemand voor?

De klantadviseur staat u bij met raad en daad en helpt u met al uw vragen en zorgt ervoor dat u de hulp krijgt die u nodig heeft.

Voor meer informatie hierover belt u met de Aafje klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of gebruik het contactformulier op deze website.

Voeding & Dieet

Wat zijn de kosten van dieetadvies?

Wij hebben contracten met alle grote zorgverzekeraars. Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering wordt de behandeling van de diëtist vergoedt. Wij adviseren u vooraf goed uw polisvoorwaarden door te nemen.

Wanneer er sprake is van ketenzorg, worden de consulten soms vergoed vanuit de basisverzekering. Dit kan bij diabetes mellitus, COPD of hart- en vaatziekten. Voor meer informatie over ketenzorg kunt u contact opnemen met uw huisarts of de diëtisten van Aafje.

Als uw verzekering de kosten niet vergoedt, ontvangt u zelf een rekening van ons.

Voor meer informatie hierover belt u met de Aafje klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of gebruik het bovenstaande contactformulier.

Hulpmiddelen

Kost lenen bij de uitleen geld?

In samenwerking met Vegro bieden wij u diverse verpleegartikelen en een ruim aanbod zorghulpmiddelen. Vanuit de Zorgverzekeringswet heeft iedere inwoner van Nederland recht op gratis uitleen van een bepaald assortiment hulpmiddelen. Dit wordt geregeld vanuit de basisverzekering en is daarmee voor iedereen gelijk. Onder het uitleenassortiment valt bijvoorbeeld een rolstoel, bedverhogers, douchestoel, hoog-laagbed en matras. Alles wat u nodig heeft is een legitimatiebewijs en de zorgverzekeringpas van degene die het hulpmiddel in gebruik neemt. Naast lenen kunt u ook huren of kopen. Denk hierbij aan loophulpmiddelen, sportartikelen, handige hulpmiddelen of artikelen voor aanstaande en jonge ouders. Ga naar de pagina over de thuiszorgwinkel voor meer informatie.

Hoe kan ik zorghulpmiddelen lenen?

U bent altijd welkom bij één van onze thuiszorgwinkels of uitleenpunten. Kijk van te voren wel goed naar de openingstijden. Voor grote artikelen is het verstandig deze van te voren te reserveren. Bel hiervoor de Vegro klantenservice op telefoonnummer 0800 288 77 66 (gratis).

Wat moet ik meenemen als ik een product kom ophalen?

Als u een product komt ophalen, neem dan altijd uw legitimatiebewijs en zorgverzekeringpas mee. Mocht u een product voor iemand anders afhalen, neemt u dan (naast uw eigen) ook het legitimatiebewijs en de zorgverzekeringpas van die ander mee.

Moet ik lid zijn van de Aafje Pas om te kunnen lenen bij de thuiszorgwinkel?

Nee, u kunt zonder lidmaatschap lenen bij Aafje. Het lidmaatschap levert u wel voordelen op. Als u een artikel aan wilt schaffen krijgt u 10% korting.

Wat is de uitleentermijn?

U mag een product voor maximaal zes maanden lenen. Indien u het product langer nodig heeft, neemt u voor dat de zes maanden om zijn, contact op met de Vegro klantenservice op telefoonnummer 0800 288 77 66 (gratis).

Revalidatielocaties

Zijn er bezoektijden voor de revalidatielocaties?

Nee, er zijn geen bezoektijden. Bezoek is altijd welkom!

Wanneer kan ik van de revalidatielocaties gebruikmaken?

Onze revalidatielocaties zijn speciaal ingericht voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven. U heeft geen specialistische zorg (meer) nodig, maar er is toch behoefte aan een bepaald niveau van ondersteuning. Dat kan zijn doordat u herstellende bent van een medische ingreep, u wilt revalideren onder professionele begeleiding of doordat u zich nog niet zeker genoeg voelt om thuis te verblijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Aafje Klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of via het bovenstaande contactformulier op deze website.

Hulp in het huishouden

Ik woon in één van de werkgebieden van Aafje en krijg nu een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning. Kan ik al terecht bij Aafje?

Ja. U kunt contact opnemen met de gemeente om huishoudelijke ondersteuning aan te vragen (telefoonnummer 14 010 of kijk op www.rotterdam.nl voor overige contactgegevens). De gemeente stuurt uw aanvraag voor ondersteuning door naar Aafje.

Hoe vraag ik huishoudelijk hulp van Aafje aan?

U kunt via het aanvraagformulier direct huishoudelijke hulp aanvragen. U kunt voor vragen over huishoudelijke hulp ook altijd contact met ons opnemen via 0180 642 233.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten