Cliëntenraad

Aafje wil echt iets voor u betekenen. Elke dag en op een manier waarop u zich thuis voelt. Uw wensen staan hierbij centraal. Daarom is het belangrijk om te weten wat uw wensen zijn. De cliëntenraad helpt daarbij. Via ons kunt u meepraten met Aafje. Wij zijn volledig zelfstandig en onafhankelijk. De cliëntenraad bestaat uit bewoners van Aafje, familieleden en mantelzorgers van bewoners en vrijwilligers. Allemaal erg betrokken mensen en we bekijken Aafje en de geleverde zorg door uw ogen.

Hoe de cliëntenraden zijn georganiseerd en hoe zij betrokken worden en zijn bij het beleid en de uitvoering daarvan binnen Aafje is vastgelegd in de notitie Medezeggenschap Cliëntenraden.

 

Hoe werkt de Cliëntenraad?

De CR hoort graag van u, bewoner, klant of naaste betrokkene hoe u de zorg ervaart. Uw signalen zijn een belangrijke informatiebron, net als de eigen waarnemingen van de CR. Hoe beter de CR weet hoe het met de kwaliteit van de zorg is gesteld, hoe beter zij haar werk kan doen en uw belangen kan behartigen.

De informatie die de CR verzamelt, komt aan de orde in het overleg met het management. Zo kan worden aangegeven hoe klanten over diverse zaken denken. De CR adviseert hen gevraagd en ongevraagd en denkt mee bij het ontwikkelen en veranderen van het lokale beleid.

Aafje neemt de adviezen heel serieus en moet deze op grond van de wet zorgvuldig wegen. Een afwijzing van een advies moet goed gemotiveerd worden.

 

Meepraten en meebeslissen

Als lid van de Cliëntenraad behartigen de cliëntenraadsleden de belangen van u en uw medebewoners/-klanten. Zij dragen bij aan de verhoging van de kwaliteit van zorg en wonen én zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe clientenraadsleden. Lees hier hoe u deel kunt nemen. 

 

Wetgeving en bevoegdheden

De bevoegdheden van de cliëntenraden zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. Overzicht Adviesrecht.

 

Medezeggenschap en overleg op verschillende niveaus

Iedere locatie van Aafje heeft een eigen klantenraad. Vanuit daar behartigen wij de belangen van alle mensen die bij Aafje wonen. In de folder in de bijlage leest u meer informatie over wat de cliëntenraad doet en voor u kan betekenen.

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten