Op bezoek

Bezoek
Er zit niet langer een maximum aan het aantal bezoekers dat bewoners mogen ontvangen op de eigen studio/kamer. Onze huizen kunnen ook andere ruimten aanwijzen waar bezoek mag worden ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld het restaurant zijn, maar niet de huiskamer.

Mondneusmasker en 1,5 meter afstand
Komt u op bezoek? Sinds 18 februari hoeft u dan officieel geen mondneusmasker meer te dragen en geen 1,5 meter afstand te houden. Echter om u, uw naasten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, moedigen we het vrijwillig dragen van mondneusmaskers en het zoveel mogelijk houden van 1,5 meter afstand wel aan. Het aantal besmettingen en daarmee het verzuim onder onze medewerkers is immers nog steeds erg hoog. De druk om alle benodigde zorg te kunnen blijven leveren, is er dus nog steeds. De mondneusmaskers blijven daarom bij de entree beschikbaar voor iedereen die ze wil dragen. Onze medewerkers dragen in ieder geval tot en met 17 maart uit voorzorg allemaal nog een mondneusmasker.

Restaurant of brasserie
In het restaurant of de brasserie hoeft onderling geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Het mág wel. Een mondneusmasker is, ook bij verplaatsing door het restaurant/de brasserie, niet verplicht. Aafje moedigt het gebruik ervan echter nog wel aan.

Activiteiten
U bent weer van harte welkom om samen met uw naaste bij activiteiten (buiten de huiskamer) aan te sluiten. Er hoeft onderling geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Ruimtes waar activiteiten plaatsvinden worden vooraf, tijdens en na de activiteit goed geventileerd.

Ventileren
Wij vragen onze bewoners om tijdens en na bezoek de ruimte te ventileren. Goede ventilatie kan, ook nu na de versoepelingen, nog steeds helpen verspreiding van het virus te voorkomen.

Lokale situatie
Het kan zijn dat er, vanwege een uitbraak, andere richtlijnen gelden voor bezoek. In dat geval wordt u door de betrokken medewerkers/manager geïnformeerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? We staan voor u klaar. U kunt altijd terecht bij uw gebruikelijke aanspreekpunt. Tot slot willen wij u bedanken voor uw begrip en medewerking.