Ontmoetingsplein de Roo

Verbouwing van de Orangerie tot ontmoetingsplein

De verbouwing op de Roo is gestart in 2016 en in 2017 opgeleverd.

Om nog meer beweegruimte te bieden aan onze bewoners en verwanten hebben is besloten de voormalige keuken te verbouwen tot Orangerie. Een ontmoetingsruimte speciaal voor bewoners van Aafje en buurtbewoners. Het grote doel is een bijdrage bieden in het bestrijden van eenzaamheid voor inwoners van dit deel van Capelle aan den IJssel.

Het ontmoetingsplein bied ruimte voor ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Daarnaast vinden er activiteiten plaats en er is een informatie en advies functie gecreëerd over mogelijkheden tot wonen, ondersteuning, zorg en welzijn.

Oktober 2019 is gestart met de verbouwing van de benedenverdieping en Orangerie.

Vooralsnog is de planning dat de verbouwing medio 2020 zal zijn afgerond.

Hoe zit de verbouwing eruit?
De bedoeling is dat er tussen de bestaande liften in de entreehal een wand komt met een nieuwe toegangsdeur.  Met de, in deze ruimte geleden lift, kunt u,  maar ook de bewoners naar de verdiepingen tot en met de 4e etage. Ook kunnen de bewoners vrij naar de Orangerie, dit wordt een ruimte in de voormalige productiekeuken die het gevoel geeft van buitenzijn. 

De recreatiezaal zal gebruikt gaan worden voor “ontmoeten”, hier kunt u met uw familielid een kopje koffie drinken, er zullen activiteiten worden georganiseerd die ook toegankelijk zijn voor mensen van buitenaf, bijv. serviceflat bewoners.

In de recreatiezaal komt ook een afgeschermde ruimte die bijv. kan worden gebruikt voor vergaderingen, verjaardagen of herdenkingsbijeenkomsten.

 

Bouwtekeningen de Roo van Capelle

Bouwtekeningen de Roo van Capelle

Status verbouwing
Op dit moment loopt verbouwing volgens planning.
We verwachten dat de verbouwing medio 2020 zal worden afgerond.

Renovatie in beeld
Via ons online fotoalbum kunt u de renovatie volgen in beeld. Hier publiceren we regelmatig nieuwe foto's en filmpjes van hoe de renovatie vordert.

Renovatie de Roo in beeld

Gerelateerde locaties

 • Roo van Capelle

  Capelle aan den IJssel
  Modern verpleeg- en zorgcentrum Roo van Capelle gevestigd in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel

  Capelle aan den IJssel
  De Baronie 326, 2904 XM
  088 8231025

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten