Beweegtuinen in gebruik vanaf maart 2017

Geplaatst op 21-11-16
Beweegtuin
Overal wordt gepleit voor meer bewegen door mensen die een zittend beroep hebben of die bv vanwege hun leeftijd niet meer werken en mede daardoor weinig beweging hebben. Bewegen is goed voor het op peil houden van de spierkracht en het bevordert daardoor de zelfredzaamheid behoorlijk. Zelfs de kans op Alzheimer wordt verkleind, zeggen de deskundigen, als je maar voldoende beweegt. Een half uur per dag wandelen is al zoiets wat de gezondheid zeer ten goede komt. Als dat door enkele beperkingen moeilijker gaat zijn er nog allerlei andere oefeningen te doen die goed zijn voor de ledematen.

Beweegtuinen worden in de buitenlucht gemaakt. Een mooie aanleiding voor mensen om het huis uit te gaan. Het zijn plekken in het openbaar of semi-openbaar gebied waar  toestellen staan die uitnodigen om lichte lichamelijke oefeningen te doen. Enigszins vergelijkbaar met de speelwerktuigen in de speeltuin voor kinderen, maar dan afgestemd op volwassenen en wat ons betreft zelfs afgestemd op ouderen.
Een viertal locaties die getipt zijn:
• Op het terrein van Zorgcentrum Rubroek, bv op de binnenplaats.
• Bij Hoppesteijn, aan de kant van de Boezem.
• In het Gashouderpark aan de Oudedijk, zodat bewoners van De Nieuwe Plantage en van het Hofje van Gerrit de Koker er lopend heen kunnen.
• In de Esch, waar ook een aantal ouderencomplexen staat en bewoners dan buiten kunnen gaan bewegen.
Deze vier plekken worden nog verder onderzocht op uitvoerbaarheid. Dat doen we met de bewoners uit de directe omgeving. Ook de keuze van de toestellen gebeurt in overleg. Voor de vier potentiële beweegtuinen geldt uiteraard dat er voldoende geld is om de toestellen te kunnen kopen en plaatsen.  Met behulp van diverse fondsen en misschien ook met een bijdrage van de Gebiedscommissie zou dat moeten lukken. De eerste beweegtuinen willen we in gebruik nemen in de week van Zorg en Welzijn. Dus in de derde week van maart 2017.
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten