Albeda Startcollege en Aafje ondertekenen intentieverklaring

Geplaatst op 31-10-19
Ondertekening intentieverklaring albeda
Donderdag 31 oktober vindt om 9.30 uur in aanwezigheid van wethouder Sven de Langen, portefeuillehouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport van de gemeente Rotterdam, de ondertekening plaats van een intentieverklaring tussen Albeda Startcollege en Aafje. De ondertekening vindt plaats bij Aafje Schiehoven op de Hamakerstraat 77 in Rotterdam.

Met het ondertekenen van de intentieverklaring willen Albeda Startcollege en Aafje in samenwerking met het UWV en gemeente(n) nader vorm, inhoud en uitvoering geven aan diverse opleidingstrajecten waarbij onder meer mensen met een uitkering aan het werk worden geholpen door een BBL-opleiding in te gaan bij Aafje. Daarnaast zullen Albeda Startcollege en Aafje de mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken om entreestudenten door te laten stromen naar een niveau 2 BBL-traject.

Albeda Startcollege en Aafje werken sinds tweeënhalf jaar samen om entreestudenten de nodige beroepspraktijkervaring te kunnen laten opdoen. Entreestudenten zijn jongeren van 16 jaar of ouder die geen vmbo-diploma hebben gehaald maar wel in staat zijn om in een jaar tijd een entreeopleiding te volgen, praktijkervaring opdoen en een mbo 1 diploma te halen. Daarbij worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding maar wordt uitgegaan van een positieve instelling, motivatie en de talenten van de jongeren. De studenten, die deze bol-opleiding volgen, krijgen vaktheorie en doen praktijkervaring op bij de locaties Schiehoven, Meerweide en Vijf Havens van Aafje. Daarnaast krijgen zij Nederlands, rekenen en loopbaan- en burgerschapslessen.

Albeda 

Albeda Startcollege is een mbo-college van Albeda. Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld. 

Aafje

Aafje is een zorgorganisatie, werkzaam op het gebied van thuiszorg in Rotterdam, de BAR-gemeenten, Capelle a/d IJssel en de Drechtsteden. Aafje heeft verpleeg- en verzorgingshuizen in Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Ridderkerk en twee zorghotels, één bij het Franciscus Gasthuis en één bij het Maasstad ziekenhuis. Aafje is een erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen in de zorg van mbo 1 t/m 4.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten