Smeetsland

Locaties

'Vooruitstrevendheid met bewoners en cliënten als middelpunt'

Welkom bij Aafje Smeetsland! Een modern expertisecentrum voor kortdurend verblijf en langdurige zorg. Gelegen in de groene wijk Rotterdam-IJsselmonde.

Smeetsland biedt zorgprogramma’s voor ouderen met geheugenproblemen, soms in combinatie met andere geestelijke of lichamelijke beperkingen. Ook is Smeetsland volledig ingericht voor overbruggingszorg en/of PG revalidatie. Zo komen kennis en ervaring samen.

Aafje Smeetsland

Pietersdijk 60
3079 TD Rotterdam
Telefoon: 088 823 1003

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Over Aafje Smeetsland

Wonen

Aafje Smeetsland is een gerenoveerde, moderne locatie. Vooral het atrium is een fijne plek waar bewoners graag binnenlopen. In Smeetsland heeft iedere bewoner een eigen eenpersoonskamer met sanitair. De woongroepen bestaan in de meeste gevallen uit ongeveer tien bewoners. Ook heeft iedere groep een eigen keuken en huiskamer. Zo zijn alle bewoners verzekerd van optimaal comfort en privacy. In Smeetsland wordt subtiel maar vooruitstrevend gebruik gemaakt van nieuwe technieken.

Om te wonen bij Smeetsland, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 5, 7, 9b, 10/ELV 10, ELV hoog complex of DBC. Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Specialistische zorg

Aafje Smeetsland kenmerkt zich door haar grote diversiteit aan zorgprogramma’s waarvan een aantal van groot belang zijn voor onze stad en de regio. Smeetsland is één van de gespecialiseerde verpleeghuizen van Aafje, als het gaat om mensen met geheugenproblemen, eventueel in combinatie met andere geestelijke of lichamelijke beperkingen. Dat vertaalt zich in gespecialiseerde zorgprogramma’s voor psychogeriatrisch wonen, gerontopsychiatrie en korsakov.

image description

Korsakov

Ook bewoners met geheugenproblemen als gevolg van Korsakov biedt Smeetsland gespecialiseerde behandeling. Deze bewoners hebben baat bij regelmaat. Zij kunnen dan beter functioneren. Daarom biedt Aafje hier 24-uurs begeleiding en behandeling door een multidisciplinair team.

image description

D-zep

Sinds enige tijd bestaat landelijk het zogenoemde zorgprogramma D-zep. Dit programma staat voor Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag. Dit zorgprogramma wordt sinds kort ook aangeboden bij Aafje Smeetsland.

Kortdurende zorg

Ook biedt Aafje Smeetsland diverse gespecialiseerde kortdurende zorgprogramma’s, namelijk PG revalidatie, overbruggingszorg en crisiszorg. Aafje Smeetsland verzorgt ook spoedopnames voor mensen met de diagnose dementie of een vermoeden van dementie. Daarnaast is er een speciale afdeling voor ouderen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag.

image description

PG Revalidatie

Als mensen na een operatie of ziekte nog niet zover zijn dat ze naar huis kunnen, kunnen zij tijdelijk revalideren op de revalidatieafdeling. Revalideren in Smeetsland is een oplossing als er bijvoorbeeld sprake is van o.a. cognitieve beperkingen zoals dementie of geheugenverlies, verminderde belastbaarheid, verminderd vermogen om de regie over eigen dag en afspraken te voeren.

image description

Crisisafdeling de IJsvogel

Op onze afdeling de IJsvogel werken wij aan zorg voor mensen met de diagnose dementie of een vermoeden van dementie, die met spoed opgenomen moeten worden in een verpleeghuis in verband met een crisissituatie thuis.

Rondkijken bij Smeetsland

Omgeving en bereikbaarheid

Smeetsland ligt in het groene Rotterdam-IJsselmonde. De prachtige binnentuin van het complex is een oase van rust. Het is er heerlijk om met familie en bekenden te verblijven. Smeetsland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Familie en mantelzorg

Aafje zorgt graag voor uw naaste. Het liefst samen met u. Daarom vragen wij u om samen met onze medewerkers voor uw naaste te zorgen. Met uw contactpersoon kunt u overleggen wat u kunt doen.

Welzijn en activiteiten

Samen met vrijwilligers organiseren de dagbestedingscoaches leuke en gezellige activiteiten. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom hieraan mee te doen.

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Smeetsland? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields