Slinge

Locaties

'Privacy en gezelligheid gaan bij ons hand in hand'

Welkom bij Slinge in de groene oase in Rotterdam-Charlois! Een bijzonder woon-zorgcomplex waar zorg op maat wordt gegeven. Heeft u geheugenproblematiek en/of somatische beperkingen en wordt zelfstandig wonen steeds moeizamer? U bent van harte welkom.

Bij Slinge doen we er alles aan om bewoners vertrouwen, veiligheid en gezelligheid te bieden. Zo bieden wij meerdere keren per week verschillende activiteiten en wordt maandelijks het ontmoetingscentrum omgetoverd tot een gezellig bruin café. Bijzonder is ook de verzorgingspost tijdens de Rotterdam Marathon. Ieder jaar worden daar de lopers verwelkomd en moed ingesproken. Een happening.

 

Aafje Slinge

Slinge 72-76
3085 EW Rotterdam
Telefoon: 088 8 231004

Wonen

Wij bieden een veilige omgeving voor mensen met geheugenproblematiek, maar ook kunt u zelfstandig wonen met 24 uur zorg in de nabijheid. In ons Verzorg wonen complex kunt u eventueel ook samen met uw partner verblijven, mits jullie beiden in het bezit zijn van een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie.

Aafje Slinge bestaat uit twee torens met een ontmoetingsruimte in het midden. In de hoge toren bieden wij zorg aan bijna 100 bewoners met dementie. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Per etage zijn er maximaal 9 appartementen en is er een gezamenlijke huiskamer. In de ontmoetingsruimte worden wekelijks meerdere activiteiten georganiseerd. Voor de verpleegafdeling komt u in aanmerking met een ZZP 5.

In de lagere toren vindt u het verzorgd wonen complex. In deze toren hebben bijna alle appartementen twee slaapkamers en een eigen balkon. Zo zijn onze bewoners verzekerd van optimaal comfort en privacy. In de ontmoetingsruimte worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ook kunt u de warme maaltijd in de ontmoetingsruimte gebruiken. U komt in aanmerking voor een verzorgd wonen appartement met een ZZP 4, of afhankelijk van uw zorgvraag met een ZZP 6 zonder behandeling. Net als thuis doet u zo veel mogelijk zelf of soms met hulp van uw familie. Bij dat wat u echt niet meer kunt, helpen wij u natuurlijk graag. U houdt uw eigen huisarts of zoekt een huisarts in de wijk.

Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Specialistische zorg

In de verpleegafdeling van Aafje Slinge staat een team met specialisten voor u klaar. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, maatschappelijk werker en een psycholoog.

image description

Samen zorgen

Onze medewerkers doen er alles aan om zo goed mogelijk voor u te zorgen. Maar door het tekort aan medewerkers in de ouderenzorg hebben wij familie en naasten hard nodig. Daarom kijken wij nadat u gewend bent aan uw nieuwe woonsituatie, met u en uw naasten hoe wij samen voor u kunnen zorgen. Dat is ook prettig voor u, want uw naaste kent u immers het beste. Die hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het meegaan naar een ziekenhuisbezoek, het netjes houden van uw kledingkast of koffie schenken op de huiskamer.

image description

Welzijn en activiteiten

Samen met vrijwilligers organiseren de dagbestedingscoaches leuke en gezellige activiteiten. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom hieraan mee te doen.

Rondkijken bij Slinge

Omgeving en bereikbaarheid

Slinge ligt in Rotterdam-Charlois. In de directe omgeving zijn verschillende winkels te vinden en ook voor een gezellig kopje koffie kunt u altijd op Slinge terecht. Deze locatie is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Het metrostation is op loopafstand. Ook is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor als u met de auto komt.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is er altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Slinge? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Slinge scoort op ZorgkaartNederland een

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Aafje, locatie Slinge is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen