Schiehoven

Locaties

'Een levendige locatie waar geen dag hetzelfde is'

Welkom bij het dynamische huis Schiehoven! Aan de rand van de groene Rotterdamse wijk Schiebroek, biedt Aafje complexe zorg, behandeling en dagbesteding.

Het nostalgische pand heeft een gezellig karakter. Niets verraadt dat deze locatie 78 plekken heeft voor revalidatie, herstelzorg en wonen. Bij Schiehoven is geen dag hetzelfde.

Aafje Schiehoven
Hamakerstraat 77
3052 JA Rotterdam
Telefoon: 088 823 1018

Revalidatie en langdurig verblijf

Schiehoven is een uniek zorgcomplex met een klassieke uitstraling. De één- en tweepersoonskamers zijn verdeeld over drie etages en zijn beschikbaar voor mensen met een zorgbehoefte op het gebied van geriatrische revalidatie, observatie- en herstelzorg of langdurig verblijf voor mensen met dementie en een lichamelijke beperking. De locatie beschikt over een brasserie waar u terecht kan voor koffie of thee, gebak of een broodje. Op de begane grond vindt u ook een kleine winkel, een oefenzaal en ontmoetings- en behandelruimtes.

Om tijdelijk te verblijven of te revalideren in Schiehoven, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 9b, DBC of ELV hoog complex.
Om langdurig te wonen in Schiehoven heeft u een ZZP 5 indicatie nodig.

Onze klantadviseurs kunnen u adviseren of verblijf in Schiehoven mogelijk is voor u en helpen vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

image description

Samen zorgen

De ouderenzorg in Nederland verandert. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg en landelijk minder geld beschikbaar. Als mantelzorger, familie of vriend, kent u uw naaste het beste. Daarom vragen wij u als mantelzorger om samen met onze medewerkers en vrijwilligers deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan graag met u in gesprek hierover.

image description

Welzijn en activiteiten

Het welzijnsteam van Schiehoven verzorgt een gevarieerd aanbod aan activiteiten toegespitst op de doelgroep. Iets creatiefs, iets sportiefs, iets gezelligs. Het is er allemaal. Vandaag een optreden van een zanger of koor, morgen een filmmiddag of lekkernijen bakken. Meedoen of toekijken, het staat u vrij.

Omgeving en bereikbaarheid

Schiehoven ligt in de groene wijk Rotterdam-Schiebroek. Winkels zijn in de buurt op circa 500 meter loopafstand. Deze locatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur en de tram en metro haltes zijn op loopafstand. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Nieuwbouw

Aafje wil tegemoetkomen aan de moderne wensen voor persoonlijke zorg en prettig wonen en revalideren. Daarom bouwen wij een nieuw pand genaamd de Molenlei. Dit pand zal Schiehoven vervangen. Het is gelegen op de hoek van de Meidoornsingel en Wilgenplaslaan in de wijk Schiebroek.

De Molenlei biedt wonen, zorg en revalidatie en zal naar verwachting eind 2025 in gebruik worden genomen. Schiehoven zal hierdoor eind 2025 de deuren sluiten.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Schiehoven? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Schiehoven scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen