Roo van Capelle

Locaties

'Een fijne, huiselijke plek met liefde en zorg binnen handbereik'

Welkom bij Roo van Capelle! Onze onlangs gerenoveerde locatie te midden van een mooie, parkachtige omgeving. Roo van Capelle is een bijzonder huis met veel liefdevolle aandacht voor bewoners en hun sociale netwerk.

We doen er alles aan om bewoners een vertrouwde omgeving en veiligheid te bieden. Wij organiseren dagelijks zowel individuele als groepsactiviteiten.

Aafje Roo van Capelle
De Baronie 326
2904 XM Capelle aan den IJssel
Telefoon: 088 823 1025

Wonen

Bij Roo van Capelle heeft iedere bewoner een mooie, gerenoveerde eenpersoonskamer met eigen sanitair. Iedere woongroep heeft een eigen huiskamer en een goed uitgeruste keuken. Bewoners kunnen zich vrij door het hele huis én in de tuin bewegen. Wat dit huis verder uniek maakt, zijn de bijzondere plekken. Zo is er een Orangerie volledig ingericht met spullen die aan vroeger herinneren. Het is een rustige en fijne plek om te verblijven.

Om te wonen bij Roo van Capelle, heeft u een Wlz-indicatie nodig. In Roo van Capelle wonen bewoners met een psychogeriatrische grondslag (Wlz indicatie VV05 of VV07) en bewoners met een grondslag psychiatrische aandoening/psychische stoornis de VV01 t/m 03 GGZ-W of ZZP 4 somatisch met als tweede grondslag psychiatrische aandoening/psychische stoornis.

Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Specialistische zorg

In Roo van Capelle staat een team met specialisten voor u klaar. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeut, tandarts en diëtist.

image description

Samen zorgen

De ouderenzorg in Nederland verandert. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg en landelijk minder geld beschikbaar. Als mantelzorger, familie of vriend, kent u uw naaste het beste. Daarom vragen wij u als mantelzorger om samen met onze medewerkers en vrijwilligers deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan graag met u in gesprek hierover.

image description

Welzijn en activiteiten

Er wordt uiteraard veel zorg besteed aan de behoefte en het welzijn van onze bewoners. Ook de inrichting is hier geheel op afgestemd. Zo heeft bijvoorbeeld iedere bewoner een eigen gekozen voordeur(sticker) waardoor hun eigen kamer beter herkenbaar is. Er wordt een breed scala aan persoonsgerichte activiteiten georganiseerd, zodat er altijd voor iedereen iets leuks te doen is.

Rondkijken bij Roo van Capelle

Omgeving en bereikbaarheid

Roo van Capelle ligt midden in een groene wijk met maar liefst twee winkelcentra in de nabije omgeving. Deze locatie is goed bereikbaar met metro en bushalte op loopafstand. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Roo van Capelle? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Roo van Capelle scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen