Ben Oude Nijhuis

Locaties

'De kleinschaligheid zorgt ervoor dat iedereen gezien wordt'

Welkom bij het voormalig klooster Ben Oude Nijhuis! Een unieke locatie in Rotterdam-Overschie. Het charmante verpleeghuis ademt rust en gezelligheid en biedt een prettige en veilige omgeving aan ouderen met dementie. Door de kleinschalige opzet heerst er een fijne en warme sfeer. Iedereen kan er rekenen op aandacht, warmte en deskundigheid van de medewerkers van Aafje.

 

Aafje Ben Oude Nijhuis
Pieter Postlaan 6
3042 CL Rotterdam
Telefoon: 088 823 1019

Wonen

Ben Oude Nijhuis telt 27 appartementen, verdeeld over 3 woongroepen van ieder 8 tot 9 bewoners. Er zijn 2 huiskamers met uitzicht op de prachtige kloostertuin. In deze 3000 m2 grote tuin kunnen de bewoners zo vaak verblijven als ze willen. De wensen en het ritme van de bewoners staan bij ons altijd centraal.

Om te wonen bij Ben Oude Nijhuis, heeft u een ZZP 5 of ZZP 7 indicatie nodig. Onze Klantadviseurs kunnen u advies geven en helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Specialistische zorg

In Ben Oude Nijhuis staat een team met professionals voor u klaar die u de dagelijkse zorg, begeleiding en behandeling bieden. Er is een team met diverse zorgprofessionals die 24 uur per dag aanwezig zijn, maar ook een specialist ouderengeneeskunde en een psycholoog. Indien gewenst, kunt u behandeling ontvangen van een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en een muziektherapeut.

image description

Samen zorgen

Onze medewerkers doen er alles aan om zo goed mogelijk voor u te zorgen. Maar door het tekort aan medewerkers in de ouderenzorg hebben wij familie en naasten hard nodig. Daarom kijken wij nadat u gewend bent aan uw nieuwe woonsituatie, met u en uw naasten hoe wij samen voor u kunnen zorgen. Dat is ook prettig voor u, want uw naaste kent u immers het beste. Die hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het meegaan naar een ziekenhuisbezoek, het netjes houden van uw kledingkast of koffie schenken op de huiskamer.

image description

Welzijn en activiteiten

Samen met vrijwilligers organiseren de dagbestedingscoaches en welzijnsgastvrouwen leuke en gezellige activiteiten op, maar ook buiten de locatie. Op de locatie zelf vinden de activiteiten plaats in de huiskamer, de tuin of in de activiteitenruimte.

Omgeving en bereikbaarheid

Ben Oude Nijhuis ligt in Rotterdam-Overschie. De prachtige groene tuin van het complex is een oase van rust. Het is er heerlijk om met familie en bekenden te verblijven. Ook zijn de winkels dicht in de buurt. Deze locatie is goed bereikbaar met de bus. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn zo’n 5 minuten lopen. Ook is er parkeergelegenheid bij het voormalige klooster.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Ben Oude Nijhuis? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Ben Oude Nijhuis scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen