Informatie over huishoudelijke ondersteuning (WMO)

U wilt dat uw huis schoon en opgeruimd is. Maar het lukt u (tijdelijk) niet om bijvoorbeeld zelf uw bedden te verschonen, te stofzuigen of de ramen te lappen. Dan biedt huishoudelijke ondersteuning van Aafje uitkomst.

Om in aanmerking te komen voor huishoudelijke ondersteuning via de thuishulp Rotterdam e.o. moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • u bent (tijdelijk) niet in staat uw huishouden te verzorgen
  • er is geen huisgenoot of mantelzorger die uw huishouden kan doen
  • u woont nog zelfstandig
  • u staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie
     

Uw voorkeur

Krijgt u een Wmo-indicatie toegekend voor huishoudelijke ondersteuning? En hebt u gekozen voor Aafje? Dan zorgen wij dat we binnen twee werkdagen na het huisbezoek de eerste afspraak met u hebben gemaakt voor het eerste hulpmoment. Uiteraard op een dag die u wenst. Hebt u een keer andere plannen? Geen probleem, dan komen wij gewoon op een ander moment. En kan uw eigen hulp een keertje niet, dan is er altijd een vervangende hulp.
 

Kosten en indicatie

U heeft een indicatie nodig van uw gemeente. Met deze indicatie, wordt huishoudelijke ondersteuning middels onze thuiszorg Rotterdam e.o. betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een vast abonnementstarief van €17,50 per vier weken. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) verzorgt de afhandeling hiervan.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de eigen bijdrage vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ga na of uw verzekering de eigen bijdrage dekt. Mocht uw verzekering de eigen bijdrage niet dekken dan kunt u de eigen bijdrage, als u voldoet aan bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen van de gemeente. Neem contact op met uw gemeente over de mogelijkheden.

 

Hulp bij het aanvragen van huishoudelijke ondersteuning

Terug naar huishoudelijke ondersteuning

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten