Aafje van Hulst inspireerde ons om de naam Aafje voor de organisatie te kiezen. Zij was één van de leidende vrouwen, die met professionaliteit en ondernemerschap de basis legde voor ons werk.

Het verhaal van Aafje

Het verhaal van Aafje begint in 1901. De levensomstandigheden waren slecht, de levensverwachting was laag. Schoon drinkwater was een luxe en zorg slechts bereikbaar voor welgestelden. Aafje, geboren als Aafke (Gesina) van Hulst, trok in die tijd door het land en vertelde haar ideeën over wijkzorg. Iets dat toen nog niet bestond in Nederland. Ze wilde zorg bereikbaar maken. En betaalbaar voor iedereen. Waar ze kwam, inspireerde ze andere vakmensen. Het resulteerde in vele kruisverenigingen in onze regio. 

Aafje was sociaal bewogen, eigenwijs én een echte pionier. Zij was ondernemend, een vakvrouw en een echte doener. Aafje was met haar initiatieven haar tijd ver vooruit. Uiteraard leidde dat tot de nodige onbegrip, maar Aafje was overtuigd van haar missie. Zij liet zich niet afleiden. Ze startte opleidingen en cursussen, doceerde, liet nieuwe functies ontstaan en ontwierp eigenhandig verpleegartikelen. 

Aafje begreep als geen ander waar behoefte aan was. Zij ging onverstoorbaar verder. Haar gedrevenheid en overtuiging inspireert ons nog elke dag. Het helpt ons om elke dag de beste zorg te leveren voor onze klanten en bewoners.