De Vijf Havens nieuwe stijl

Aafje locatie De Vijf Havens is officieel geopend

Na 1,5 jaar renoveren is dinsdag 2 april jl. Aafje locatie De Vijf Havens feestelijk geopend. Onder grote belangstelling van bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en genodigden vond een spectaculaire openingshandeling plaats. Daarbij werd door enkele bewoners, lid Raad van Bestuur Peter Ploegsma en wethouder Sven de Langen, op de gevel van De Vijf Havens de bijzondere tekst “Pluk de dag en morgen weer” onthuld.

Lees hier het hele persbericht.

Aafje locatie De Vijf Havens officieel geopend

Verpleeghuis De Vijf  Havens is compleet vernieuwd. In het vernieuwde verpleeghuis woont iedereen aangenaam in een éénpersoonsstudio met een 'slimme badkamer' met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. De Vijf Havens voldoet aan de wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid.

‘Aangenaam verblijven’

  Wonen in De Vijf Havens (nieuwe stijl), betekent:

 • studio met eigen voordeur, eigen badkamer en toilet
 • kleinschalig wonen als uitgangspunt
 • wonen in een woongroep, met eigen entree
 • deskundig en vriendelijk personeel
 • huiselijk, veilig en herkenbaar thuis         
 • gezellige brasserie
 • mooie binnentuinen waaronder een belevingstuin
 • gratis parkeergelegenheid
 • ruim aanbod activiteiten
 • veilige buitenruimte voor elke woongroep

 

Lees hieronder terug, wat we precies tijdens de renovatie hebben gedaan.

 

 

‘Het eerste deel van de renovatie is een feit'

Het eerste gedeelte van de renovatie inmiddels gereed. De helft van het verpleeghuis is nu gerenoveerd. Aannemer Van Wijnen heeft een mooi filmpje gemaakt over de renovatie. Marlène Balvert vertelt in het fimpje:“Het was een gedateerd gebouw met meerpersoonskamers, kleinere huiskamers, donkere gangen. Een omgeving waarin je eigenlijk niet de zorg kan geven zoals je dat wilt doen, We zijn zeer tevreden over het resultaat!”

Voorheen deelden de bewoners van De Vijf Havens een kamer en sanitair, nu hebben zij allemaal een eigen studio met ‘slimme’ badkamer en meer (berg)ruimte voor persoonlijke spullen. Bewoner Joop Schipper (88) vertelt enthousiast. “Ik heb een prachtige kamer, met aansluitend toilet en douche. Dat was in de vorige situatie niet zo. Nu heb je alles per persoon. Het is een hele vooruitgang!”

Bekijk hieronder het filmpje over de renovatie:

Filmpje 'Start renovatie'

Bekijk hier ook het filmpje over de officiele start van de renovatie op Aafje locatie De Vijf Havens.

Net als thuis

In De Vijf Havens ‘nieuwe stijl’ bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie/ontmoetingsruimte, een winkeltje en veel ruimte voor de bewoner om een wandelingetje te maken. De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 10 bewoners) en zijn gesitueerd om een gezamenlijke huiskamer. De woongroepen hebben ieder een eigen voordeur; familieleden kunnen op verzoek en met betaling van borg een sleutel krijgen, de rest van het bezoek belt netjes aan, net als thuis.

Gezellige woongroep

In de huiskamers, in ‘hoekjes’ in de woongroep en op de gangen wordt aandacht besteed aan belangrijke elementen, zoals geur, kleur, oriëntatiepunten en kunst. Alle bezigheden gebeuren op de woongroep; de dagelijkse zorg wordt er verleend, er wordt met elkaar gegeten, samen koffie gedronken en de krant gelezen of andere activiteiten. Ook schrijft het zorgpersoneel er de rapportages. Wenst u privacy? Dat kan uiteraard in de eigen studio.

 

Renovatie in beeld

De renovatie in beeld volgt u via het foto album op Flickr

Bekijk hier het 360° filmpje Aafje De Vijf Havens - Nieuwbouw

 

Downloads

Gerelateerde locaties

 • Brasserie De Haven

  Prins Alexander, Rotterdam
  Zevenkampse Ring 40 3068 PZ Rotterdam | Woensdag, vrijdag en zondag is het restaurant geopend van 9.00 tot 14.15 uur en van 16.30 tot 19.30 uur. Op overige dagen zijn wij open van 9.00 tot 16.30 uur.

  Prins Alexander, Rotterdam
  Zevenkampse Ring 40, 3068 PZ
  088 823 1013

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten