De Twee Bruggen nieuwe stijl

Verpleeghuis De Twee Bruggen wordt compleet vernieuwd. In het vernieuwde verpleeghuis woont iedereen aangenaam in een moderne éénpersoonsstudio met een eigen badkamer met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. Na de zomer van 2020 is alles klaar en voldoet De Twee Bruggen aan de wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid. Naar verwachting verhuizen de bewoners medio september terug naar het geheel vernieuwde verpleeghuis De Twee Bruggen.

Tot de renovatie afgerond is woont een deel van de bewoners van De Twee Bruggen tijdelijk in een gedeelte van Martha Flora, de tijdelijke locatie Aafje Schubertlaan. 

Naar Aafje Schubertlaan

 

‘Aangenaam verblijven’

  Wonen in De Twee Bruggen (nieuwe stijl), betekent:

 • gezellige ruime huiskamers
 • een eigen studio met slimme badkamer
 • kleinschalig wonen als uitgangspunt
 • wonen in een woongroep, met eigen entree
 • deskundig en vriendelijk personeel
 • huiselijk, veilig en herkenbaar thuis
 • mooie en volledig uitgeruste behandelruimtes         
 • mooie tuin met terras grenzend aan het park
 • ruim aanbod activiteiten

 

Waarom verbouwen

Het huidige pand is aan vernieuwing toe. Zo vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en dat betekent dat iedereen ook een plekje voor zichzelf moet kunnen hebben. We stappen dus af van de meerpersoonskamers en hiervoor in de plaats komen moderne éénpersoonsstudio's. 

Niet alléén de kamers worden aangepakt. Ook de rest van het pand krijgt een hele nieuwe uitstraling. Zo is gezamenlijk sanitair niet meer van deze tijd, dus krijgt iedereen bij de studio een eigen badkamer. Het gebouw is niet duurzaam, de huidige indeling is niet geschikt voor kleinschalig wonen en de uitstraling van het pand is gedateerd. Al deze zaken worden in deze grootschalige renovatie aangepakt. Zo wordt De Twee Bruggen en omgevormd naar een duurzaam en modern huis.

Net als thuis

In De Twee Bruggen ‘nieuwe stijl’ bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie/ontmoetingsruimte en veel ruimte voor de bewoner om een wandeling te maken. De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 10 bewoners) en zijn gesitueerd om een gezamenlijke huiskamer. 

Gezellige woongroep

Alle bezigheden gebeuren op de woongroep; de dagelijkse zorg wordt er verleend, er wordt met elkaar gegeten, samen koffie gedronken en de krant gelezen of andere activiteiten. Ook schrijft het zorgpersoneel er de rapportages. Wenst u privacy? Dat kan uiteraard in de eigen studio.

Renovatie in beeld

De renovatie in beeld volgt u via het foto album op Flickr

Bewoners van Aafje De Twee Bruggen verhuizen tijdelijk naar een andere locatie

Downloads

Gerelateerde locaties

 • De Twee Bruggen

  IJsselmonde, Rotterdam
  Verpleeghuis De Twee Bruggen in Rotterdam IJsselmonde is gesloten en wordt momenteel gerenoveerd. Naar verwachting is de renovatie na de zomer klaar. Bewoners van De Twee Bruggen wonen tijdelijk in Het Haven en Aafje Schubertlaan

  IJsselmonde, Rotterdam
  Pascalweg 41, 3076 JK
  088 823 1012

 • Aafje Schubertlaan tijd...

  Hilligersberg, Rotterdam
  Tijdelijke locatie van bewoners van De Twee Bruggen tijdens de renovatie. Aafje Schubertlaan is een geheel nieuwe tijdelijke locatie in deelgemeente Rotterdam-Hillegersberg

  Hilligersberg, Rotterdam
  Schubertlaan 1, 3055 HL
  088 8231027

 • Het Haven

  Rotterdam
  Tijdelijke locatie van bewoners van De Twee Bruggen tijdens de renovatie. Wonen in de tijdelijke locatie de Het Haven in Rotterdam centrum. Hier kunt u tijdelijk wonen en uiteindelijk meeverhuizen naar De Twee Bruggen (nieuwe stijl)

  Rotterdam
  Haringvliet 2, 3011 TD
  088 823 1026

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten