Revalideren in een zorghotel

Zorghotel en omgeving? Aafje zorghotels zijn comfortabele hotellocaties waar u na een ziekenhuisopname tijdelijk kunt verblijven om te herstellen en te revalideren.

In de zorghotels wordt specialistische revalidatiekennis op het gebied van verzorging, verpleging en behandeling gecombineerd met de services van een hotel.

Gasten

Het zorghotel is er voor mensen die na een operatie of opname in het ziekenhuis geen specialistische zorg meer nodig hebben, maar bij wie er nog wel behoefte is aan een periode van revalidatie en herstel. De reden om voor het zorghotel te kiezen kan divers zijn, maar aanleiding kan zijn dat u wilt revalideren onder professionele begeleiding, u alleen woont, uw woning niet gelijkvloers is of u zich nog niet zeker genoeg voelt om thuis te verblijven.

Specialisten

Onze specialisten zorgen ervoor dat uw verblijf zowel aangenaam als verantwoord is. Het behandelteam werkt samen met u aan professionele reactivering; uw revalidatie en herstel staat voorop.

Het behandelteam, bestaande uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en/of maatschappelijk werker werkt samen met u aan professionele reactivering; uw revalidatie en herstel staat bij hen voorop.
Het zorgteam, die medisch gezien onder leiding van een specialist ouderengeneeskunde staat en verder bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden en een verpleegkundig specialist, is er speciaal voor uw welzijn en het verlenen van de beste zorg. Het hotelteam, bestaande uit medewerkers van de receptie, het restaurant, het sportscafé, de technische dienst en de medewerkers van de huishoudelijke dienst die uw kamer schoon houden, zorgt ervoor dat het u aan niets aanbreekt. Zij maken uw verblijf zo aangenaam mogelijk.

Kosten & vergoedingen

U kunt in het zorghotel verblijven als u in aanmerking komt voor een financiering vanuit de zorgverzekeringswet (DBC GRZ), met een passende indicatie van het CIZ voor Eerstelijnsverblijf of particulier.

Ongeacht bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, u kunt altijd bij Aafje terecht voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) in de zorghotels. Aafje heeft contracten gesloten met alle verzekeraars. Als de verzekeraar de naam ‘zorghotel’ hoort, kan dit nog wel eens tot verwarring leiden, waarna de verzekeraar aangeeft dat u niet bij Aafje terecht kunt. In onze zorghotels wordt revalidatiezorg geboden; eigenlijk dekt de naam revalidatiehotel de lading beter.
 

Met een DBC

Met een passende Diagnose Behandeling Combinatie (DBC) voor Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) van de specialist ouderengeneeskunde kunt u in het zorghotel revalideren. In dit geval vergoedt uw zorgverzekering alle kosten: overnachting, ontbijt, lunch, diner, zorg en behandeling.

Eventuele overige kosten komen voor eigen rekening. Daarbij kunt u denken aan kosten voor het gebruik van het interactieve televisiesysteem, alcoholische drankjes bij de maaltijd, telefoonkosten en consumpties genuttigd in het Sportscafé.
 

Met een CIZ indicatie

Met een passende indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor Eerstelijnsverblijf kunt u in het zorghotel revalideren. U betaalt dan uitsluitend de wettelijke eigen bijdrage aan het CAK. Deze eigen bijdrage is in het zorghotel niet hoger dan in een verpleeghuis.

Het arrangement vergoedt de overnachting in een comfortabele hotelkamer, het ontbijt, de lunch, het diner, de zorg en de behandeling. Eventuele overige kosten komen voor eigen rekening. Daarbij kunt u denken aan kosten voor het gebruik van het interactieve televisiesysteem, alcoholische drankjes bij de maaltijd, telefoonkosten en consumpties genuttigd n het Sportscafé.
 

Particulier verblijf

U kunt er ook voor kiezen om zonder indicatie in het zorghotel te verblijven.
U kunt kiezen uit verblijf met óf zonder zorg.

Kamerprijzen

Verblijf op kamer van een gast met ontbijt  € 35,- per nacht
Eenpersoonskamer met logies en ontbijt € 95, - per nacht
Tweepersoonskamer met logies en ontbijt €120,- per nacht

Bij een langere verblijfsduur kunt u in aanmerking komen voor een korting. Neemt u hiervoor contact op met het zorghotel. Informeert u ook bij uw zorgverzekeraar of overnachten in het zorghotel vergoed wordt vanuit een aanvullende pakket.

Arrangementen

Low Care arrangement met lichte zorg en maaltijden    €140,- per nacht

Inclusief hulp bij het wassen en aankleden en een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet en diner.

Medium Care arrangement met lichte zorg en maaltijden €195,- per nacht

Inclusief verzorging en verpleging (zoals wondverzorging, sondevoeding, infusen etc.) en een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet en diner.

Overige
Overige paramedische behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychotherapie kunnen- afhankelijk van uw zorgverzekering- worden vergoed.

Veelgestelde vragen over zorghotels

Zijn er bezoektijden voor het zorghotel

Nee er zijn geen bezoektijden voor het zorghotel. Bezoek is altijd welkom!

Ik zou graag het zorghotel van binnen willen zien, is dit mogelijk?

Dat kan! Bekijk de bovenstaande video en volg de tour door ons zorghotel. U kunt ook gratis en vrijblijvend een rondleiding aanvragen. 

Wanneer kan ik van het zorghotel gebruik maken?

Het zorghotel is speciaal ingericht voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven. U heeft geen specialistische zorg (meer) nodig, maar er is toch behoefte aan een bepaald niveau van ondersteuning. Dat kan zijn doordat u herstellende bent van een medische ingreep, u wilt revalideren onder professionele begeleiding of doordat u zich nog niet zeker genoeg voelt om thuis te verblijven.
U kunt ook van het zorghotel gebruik maken als uw mantelzorger met vakantie is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Aafje klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of via het bovenstaande contactformulier op deze website.

Bekijk alle antwoorden op onze veelgestelde vragen pagina

Gerelateerde zorghotels

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big de85d368624031ef73ae2bde5df88ffae51418245ee12289916fce9176b08d73

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.