Hulpmiddelen

U kunt bij Aafje terecht voor het kopen, huren of lenen van hulpmiddelen voor behandeling, verpleging, revalidatie of zorg. Heeft u tijdelijk een hulpmiddel of verpleegartikel nodig? Bijvoorbeeld krukken, een rolstoel, een hoog-laagbed of bedklossen. Dan kunt u terecht in onze thuiszorgwinkels, uitleenpunten of webwinkel.

Naar de webwinkel


Kosten

De kortdurende uitleen van hulpmiddelen valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Uitzondering hierop zijn de eenvoudige hulpmiddelen (krukken, looprek en rollator); deze worden niet vergoed vanuit het basispakket. Afhankelijk van waar u verzekerd bent, zijn er mogelijk aanvullende afspraken gemaakt waardoor wij u een speciaal aanbod kunnen doen.

Locaties

 

Rotterdam
Maasstadweg 98
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
za 10.00-16.00 uur

 

Zwijndrecht
Passage 4-6    
ma t/m vrij 9.00-17.30 uur
Za 10.00-16.00 uur

Praktische informatie

Neem altijd uw zorgverzekeringspas en legitimatiebewijs mee. Komt u voor iemand anders hulpmiddelen halen, dan heeft u naast uw eigen legitimatiebewijs, ook het legitimatiebewijs en de zorgverzekeringspas van de gebruiker nodig.

10% korting voor Allemaal Aafje pashouders

Voor €19,50 per jaar heeft u al een Allemaal Aafje pas voor u en uw eventuele gezinsleden op hetzelfde woonadres. Op vertoon van uw pas krijgt u 10% korting op het huur- of aankoopbedrag van het gehele assortiment aan hulpmiddelen.

‘Langer thuis zaterdag’

Iedere derde zaterdag van de maand kunt u in de Aafje thuiszorgwinkels in Rotterdam en Zwijndrecht tussen 11.00 en 15.00 uur de gratis huistest doen; uw woning wordt onder de loep genomen en u krijgt advies om de zelfredzaamheid in huis te verbeteren.

Meer informatie

Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met de Vegro klantenservice op het gratis nummer 0800 288 7766.
 

Naar de webwinkel

Veelgestelde vragen over Hulpmiddelen

Kost lenen bij de uitleen geld?

In samenwerking met Vegro bieden wij u diverse verpleegartikelen en een ruim aanbod zorghulpmiddelen. Vanuit de Zorgverzekeringswet heeft iedere inwoner van Nederland recht op gratis uitleen van een bepaald assortiment hulpmiddelen. Dit wordt geregeld vanuit de basisverzekering en is daarmee voor iedereen gelijk. Onder het uitleenassortiment valt bijvoorbeeld een rolstoel, bedverhogers, douchestoel, hoog-laagbed en matras. Alles wat u nodig heeft is een legitimatiebewijs en de zorgverzekeringpas van degene die het hulpmiddel in gebruik neemt. Naast lenen kunt u ook huren of kopen. Denk hierbij aan loophulpmiddelen, sportartikelen, handige hulpmiddelen of artikelen voor aanstaande en jonge ouders. Ga naar de pagina over de thuiszorgwinkel voor meer informatie.

Hoe kan ik zorghulpmiddelen lenen?

U bent altijd welkom bij één van onze thuiszorgwinkels of uitleenpunten. Kijk van te voren wel goed naar de openingstijden. Voor grote artikelen is het verstandig deze van te voren te reserveren. Bel hiervoor de Vegro klantenservice op telefoonnummer 0800 288 77 66 (gratis).

Wat moet ik meenemen als ik een product kom ophalen?

Als u een product komt ophalen, neem dan altijd uw legitimatiebewijs en zorgverzekeringpas mee. Mocht u een product voor iemand anders afhalen, neemt u dan (naast uw eigen) ook het legitimatiebewijs en de zorgverzekeringpas van die ander mee.

Moet ik lid zijn van de Aafje Pas om te kunnen lenen bij de thuiszorgwinkel?

Nee, u kunt zonder lidmaatschap lenen bij Aafje. Het lidmaatschap levert u wel voordelen op. Als u een artikel aan wilt schaffen krijgt u 10% korting.

Wat is de uitleentermijn?

U mag een product voor maximaal zes maanden lenen. Indien u het product langer nodig heeft, neemt u voor dat de zes maanden om zijn, contact op met de Vegro klantenservice op telefoonnummer 0800 288 77 66 (gratis).

Bekijk alle antwoorden op onze veelgestelde vragen pagina

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten