Huishoudelijke ondersteuning (Wmo)

Een schoon en leefbaar huis, dát wil iedereen graag. En als het even kan, doet u het helemaal zelf. Maar soms staan lichamelijke klachten dit in de weg. Wanneer u geen beroep kunt doen op uw familie of buren, dan helpt Aafje u graag! Onze thuishulp Rotterdam helpt u langer thuis wonen. Niet alleen in Rotterdam biedt onze thuiszorg hulp aan, maar ook in omstreken o.a. Barendrecht, Zwijdrecht en Dordrecht. Met dat beetje extra hulp kunt u langer in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Onder huishoudelijke ondersteuning vallen taken die te maken hebben met huishoudelijk werk. Denkt u bijvoorbeeld aan stofzuigen, bed verschonen en het schoonmaken van toilet en keuken.

Onderscheidend
Voor zowel onze medewerkers als voor onze klanten hebben wij persoonlijke aandacht. Er is voor u een vast aanspreekpunt, die alles voor u regelt, die weet van uw persoonlijke situatie en die ervoor zorgt dat u de huishoudelijke ondersteuning krijgt die u nodig heeft. Uw dagindeling staat bij Aafje centraal. Hebt u een keer andere plannen? Geen probleem, dan komen wij gewoon op een ander moment. En kan uw eigen hulp een keertje niet, dan is er een vervangende hulp.

Meer informatie                    Direct zorg aanvragen                    Overstappen naar Aafje

Eigen bijdrage en indicatie
Overweegt u thuiszorg? U heeft een indicatie nodig van uw gemeente. Met deze indicatie wordt huishoudelijke ondersteuning betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bent u bijvoorbeeld woonachtig in Rotterdam, dan komt onze team 'thuishulp Rotterdam' bij u langs. Uw gemeente vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u in 2020 een vast abonnementstarief van €19,00 per maand. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) verzorgt de afhandeling hiervan.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de eigen bijdrage vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ga na of uw verzekering de eigen bijdrage dekt. Mocht uw verzekering de eigen bijdrage niet dekken dan kunt u de eigen bijdrage, als u voldoet aan bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen van de gemeente. Neem contact op met uw gemeente over de mogelijkheden.

Werkgebied
Aafje biedt huishoudelijke ondersteuning in de gemeenten Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Heerjansdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Hulp bij het aanvragen van huishoudelijke ondersteuning

Huishoudelijke ondersteuning aanvragen
Vindt u een indicatie aanvragen lastig? Onze klantadviseur helpt u hier graag bij. Maak een afspraak met een klantadviseur door te bellen naar de Aafje klantenservice op nummer 088 8 233 233 of vul onderstaand formulier in.

Gerelateerde items

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten