Zorg, hoe regel ik dat

De klantadviseurs van Aafje kunnen u alles uitleggen over de regelgeving rondom de zorg en geven u informatie over het aanvragen van indicaties. Zij helpen u kiezen voor de zorg die het beste bij u past.

U kunt in contact komen met onze klantadviseurs via 088 8 233233 of via info@aafje.nl

Verzorging en verpleging thuis

Voor verzorging en verpleging thuis heeft u een indicatie nodig van de Aafje (wijk)verpleegkundige. Onze klantenservice helpt u in contact te komen met een wijkverpleegkundige in uw buurt. U hoeft zelf geen indicatie aan te vragen. Samen met u bekijkt onze wijkverpleegkundige waar u zorg en ondersteuning bij nodig heeft en hoe de benodigde ondersteuning het best kan worden ingevuld. In overleg bekijkt zij ook wat u zelf kan en wat de mensen om u heen kunnen betekenen. Samen regelen we de zorg en hulp die nodig is. Deze zorg wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de zorg vergoedt vanuit de basisverzekering. Wilt u contact met het wijkteam in uw buurt? Onze klantenservice helpt u verder: 088 8 233 233

 

Wonen met zorg in een van onze huizen

Voor wonen in een van onze huizen heeft u een WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie nodig. Voor verblijf in een verzorgingshuis is dat een langdurige verblijfsindicatie tot  ZZP 4. Voor verblijf in een verpleeghuis is dat een langdurige verblijfsindicatie van ZZP 5 of hoger. Onze klantadviseur helpt u met het aanvragen van een indicatie.

 

Tijdelijk verblijf

Wilt u een korte periode verblijven om aan te sterken of de mantelzorger te ontlasten en weer terug naar huis? U kunt tijdelijk verblijven in onze huizen of zorghotels. Laat u zich voorlichten door de Klantadviseurs over de mogelijkheden, de wettelijke vergoedingen en de eigen bijdragen.

 

Huishoudelijke ondersteuning

Voor huishoudelijke ondersteuning heeft u een indicatie nodig van uw gemeente. Met deze indicatie, wordt huishoudelijke ondersteuning betaald vanuit de Wet Maatschappelijke ondersteuning (wmo). Uw gemeente vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. 

 

Vindt u een indicatie aanvragen lastig? Onze klantadviseur helpt u hier graag bij. Maak een afspraak met een klantadviseur door te bellen naar de Aafje Klantenservice op nummer 088 8 233 233.

 

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen zoals een rolstoel, een verhoogd toilet in huis, een scootmobiel of een vervoersregeling vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of worden vergoed via uw zorgverzekering. De gemeente is verantwoordelijk voor de voorzieningen vanuit de WMO en de vergoedingen kunnen per gemeente verschillen. Voor veel hulpmiddelen wordt een eigen bijdrage gevraagd. Eenvoudige loophulpmiddelen (krukken, rollators, wandelstokken) worden standaard niet vergoed.

 

U kunt bij Aafje terecht voor het kopen, huren of lenen van hulpmiddelen voor behandeling, verpleging, revalidatie of zorg. 

 

Diensten om langer thuis te blijven wonen.

Naast de dienstverlening die door de zorgverzekering en/of de Wmo gedekt wordt, biedt Aafje u ook diensten, zoals Personenalarmering. Hiervoor betaalt u zelf de kosten. Er is ook korting mogelijk. 

 

Onder de naam Met hulp van biedt Aafje u een breed aanbod aan diensten aan huis. Deze service is ideaal voor iedereen die graag van alle gemak voorzien is of (tijdelijk) niet in staat is om deze klussen zelf te doen. Dit kan zijn door tijdgebrek of lichamelijk ongemak. Wat uw reden ook is Met hulp van Aafje regelt het voor u.

Meer informatie over de kosten en mogelijkheden kunt u opvragen bij de Klantenservice 088-8233233.

 

Wachttijden

Het kan gebeuren dat er voor een deel van de zorg wachtlijsten zijn. Die ontstaan omdat er op een bepaald moment meer mensen gebruik willen maken van de voorzieningen van Aafje dan mogelijk is. Laat u zich niet afschrikken door de wachtlijsten, de Klantadviseur kan samen met u een goede oplossing zoeken.

 

Direct naar de wachtlijsten

 

Sociale kaart

Op www.digitale-sociale-kaart.nl vindt u nog meer informatie over het aanbod van diensten op het gebied van wonen, zorg, welzijn, werken en meer in uw omgeving.

 

Zorgkaart Nederland

De keuze voor een zorgaanbieder is niet eenvoudig. Om u te helpen in dit keuzeproces is er de website Zorgkaart Nederland.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big