‘Ze moet nog erg wennen, maar dat gaat haar lukken’

De 84-jarige Janna van der Waarde–Sierach verhuisde in februari 2017 naar De Nieuwe Plantage. Samen met haar zoon Jerry (61) bezocht ze diverse verpleeghuizen, maar ze koos uiteindelijk voor dit kleinschalige Kralingse huis. Ondanks de renovatieplannen. “Het voelde gewoon meteen goed. We wisten dat De Nieuwe Plantage ging verbouwen, maar besloten tóch dat dit haar nieuwe thuis werd”, vertelt Jerry.

Janna woonde lange tijd in het Rotterdamse Kralingen. Deze wijk voelde als haar thuis, maar Janna reisde de hele wereld rond. In 2006 kreeg ze de vernietigende diagnose Alzheimer. Jerry: “Mijn moeder bleef nog lange tijd zelfstandig. Ze genoot van het leven en reisde veel. Vorig jaar kwam daar helaas een einde aan: mijn moeder werd met een delier opgenomen in een ziekenhuis in Portugal. Dat was het moment dat we met elkaar besloten dat ze intensieve zorg nodig had.”

Tevreden
In de zoektocht naar een nieuw thuis voor Janna, liet Jerry zich leiden door zijn moeder. “Ik wilde dat mijn moeder de keuze maakte. Ze koos voor De Nieuwe Plantage omdat dit huis bij haar past. Mijn moeders beslissing was goed, want het afgelopen jaar woonde ze hier met veel plezier. De zorg is goed, de medewerkers zijn gepassioneerd en de activiteiten erg divers. De Nieuwe Plantage is kleinschalig en er is veel persoonlijke aandacht.”

Wennen
De bewoners van De Nieuwe Plantage zijn verhuist naar hun tijdelijke verblijf in Zorgcentrum De Koningshof. De verbouwing duurt ongeveer een jaar. Jerry: “De verhuizing verliep goed, maar gaf mijn moeder wel wat onrust. Haar tijdelijke kamer ziet er prima uit. Wel moet mijn moeder nog erg wennen aan de nieuwe omgeving, maar ik vertrouw erop dat dat goedkomt. Ze wist van de wereld haar thuis te maken, dus dit gaat haar ook lukken.”

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten