Project 'Salam Alaikum'

Gratis inloopspreekuren en voorlichtingsavonden over zorgmogelijkheden voor ouderen

Afgelopen zomer zijn wijkverpleegkundigen Nurcan Yesildag, Brenda Bezemer en Margot Zwaans van Aafje thuiszorg, huizen en zorghotels in Dordrecht een project gestart ten aanzien van preventie in de wijk genaamd: Salam Alaikum ( 'vrede zij met u').

In de wijken die de verpleegkundigen bedienen wonen veel mensen met o.a. Turkse, Marokkaanse/Arabische en Somalische achtergrond. Zij vinden het soms lastig om de hulp in te schakelen van een zorgorganisatie, door bijvoorbeeld een cultuur- of taalbarrière. Binnen de familie wordt veel opgepakt, maar dit kan ook leiden tot overbelasting. Door voor hen preventieve activiteiten te organiseren zoals gratis inloopspreekuren in de moskee en voorlichtingsavonden hopen ze dat deze mensen langer gezond blijven en de thuiszorg sneller weten te vinden.

De eerste spreekuren in de moskee zijn gestart; én met groot succes!!
Tijdens het spreekuur in de Al-Fath moskee zijn 70 mensen langs geweest. Hier wordt onder andere bloeddruk en glucose gemeten en advies gegeven over  levensstijl, medicijn gebruik maar ook het wel/niet bezoeken van een (huis)arts.
 

Over Aafje

Aafje wil mensen ruimte te geven om hun eigen leven te leiden. Het leven zoals zij dat het liefst willen, want elk mens is uniek. Ongeacht of zij bij Aafje (tijdelijk) wonen, thuis zorg van Aafje krijgen, bij Aafje werken, hun tijd vrijwillig geven of hun naasten aan Aafje toevertrouwen. Deze mensen en hun verhalen vormen de basis voor de zorg van Aafje. Dat is te zien in de Aafje film ‘Mijn verhaal gaat verder’.

Vanuit deze gedachte biedt Aafje een breed pakket aan ondersteuning in zorg, behandeling en welzijn in onze huizen, zorghotels en bij mensen thuis. Dit doen wij met ruim 6000 medewerkers en 1850 vrijwilligers voor bijna 18.000 klanten in de regio Rotterdam. Samen met ketenpartners streeft Aafje er elke dag naar de zorg voor kwetsbare ouderen te optimaliseren.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big