Huizen van de Wijk

Huizen van de Wijk

Op veel Aafje locaties is een Ontmoetingsplein, waar bewoners en mensen uit de buurt elkaar gezellig kunnen ‘ontmoeten’ en al dan niet deelnemen aan georganiseerde activiteiten. U leest er meer over op deze webpagina’s.

Waar Aafje in haar huizen géén ontmoetingsplein heeft, is vaak een Huis van de Wijk in de buurt. Ook in een Huis van de Wijk is er van alles te doen. U kunt er vrijwilligerswerk doen of deelnemen aan activiteiten volgen of geven zoals een taalcursus, les in gezond eten of bewegen. Er is aandacht voor jeugd met speciale activiteiten. En er is ruimte voor initiatieven van bewoners.

Allerlei zorg en welzijn gerelateerde organisaties werken in het Huis van de Wijk samen. Denk bijvoorbeeld aan de bewonersorganisatie, maatschappelijke organisaties, zorgaanbieders, scholen, sportverenigingen, wijkclubs, een maaltijdvoorziening, boodschappendienst of een klussendienst. Ook als u steun of advies zoekt, kunt u terecht in het Huis van de Wijk. Ze zijn onderdeel van Nieuw Rotterdams Welzijn.

Jong en oud
In een Huis van de Wijk vindt u een welzijnsorganisatie die geselecteerd is door gemeente Rotterdam. Deze organisaties hebben de opdracht om hun werk te laten passen bij de wijk. De activiteiten in een Huis van de Wijk moeten dus aansluiten bij de vragen van jonge en oudere buurtbewoners. Dit betekent dat Huizen van de Wijk soms op elkaar lijken en soms van elkaar verschillen. Elke wijk is anders, met andere mensen en andere kansen. U bent altijd welkom om langs te komen in uw Huis van de Wijk.

In totaal zijn er 48 Huizen van de Wijk in Rotterdam. Elke wijkbewoner kan hier terecht om iets te doen. Voor de wijk, voor medewijkbewoners en voor zichzelf. U herkent een Huis van de Wijk aan het kleurrijke bordje bij de ingang. Kom eens langs! De adressen van de Huizen van de Wijk in Rotterdam vindt u op de website van de gemeente Rotterdam via: https://tinyurl.com/y6zbgufh

Waar?
De Aafje locaties waar u een Huis van de Wijk kunt vinden zijn:
Aafje locatie Meerweide, Grote Hagen 92 in Rotterdam-IJsselmonde
Aafje locatie De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225 in Rotterdam Kralingen-Crooswijk
Aafje locatie Schiehoven, Hamakerstraat 77 in Rotterdam-Schiebroek

  

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten