Buurtcirkels

Stel, u kent niet veel mensen in uw buurt en u voelt zich weleens alleen. Eigenlijk lijkt het u best leuk om af en toe iets te ondernemen of met anderen te doen. Misschien kunt u soms wel wat hulp of ondersteuning bij gebruiken. Dan is de buurtcirkel voor u ideaal.

‘Doe mee en doe meer samen’, dat was de gedachte achter het opstarten van de eerste buurtcirkel, enige tijd geleden. De buurtcirkel, een initiatief van Aafje en +Vijf/Pameijer, bestaat uit 9 tot 12 bewoners uit dezelfde wijk. Zij doen mee aan sociale activiteiten en ondersteunen elkaar bij dagelijkse zaken als boodschappen doen, administratie verwerken en klusjes. Daarbij is wederkerigheid een belangrijk uitgangspunt.

Deelnemers, mannen en vrouwen, geven zelf invulling aan de buurtcirkel. Een vrijwilliger uit dezelfde wijk staat de buurtcirkel bij. Hij of zij ondersteunt de deelnemers in de onderlinge samenwerking en maakt hen bekend met de buurt. Zo komen zij in contact met mensen uit de buurt en bouwen zij een netwerk op. Aan de buurtcirkel is ook een professionele buurtcirkelcoach verbonden. Hij of zij ondersteunt de vrijwilliger en het groepsproces. Soms ontstaat er ook een buurtcirkel alleen voor mannen. Dit heeft te maken met de specifieke onderwerpen waarover men met elkaar wil praten.

Zin om mee te doen?
De buurtcirkel is er voor iedereen met een hulpvraag, groot of klein. Het is vooral belangrijk dat u zin heeft om mee te doen. En dat u uw talenten wilt inzetten voor anderen. Enthousiast geworden? Op de volgende locaties van Aafje zijn buurtcirkels:

 • Aafje Schiehoven, Hamakerstraat 77 in Rotterdam-Schiebroek.
  Info: Ferial Kherad Picheh via 06-12744645 of ferial.kheradpicheh@aafje.nl
 • Aafje Meerweide, Grote Hagen 98 in Rotterdam IJsselmonde
  Info: Sandra Groeneveld via 06-46642162 of sandra.groeneveld@aafje.nl
 • Aafje Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk (gemengd)
  Info: Netty Aaftink via 06-53683272 of netty.aaftink@aafje.nl
 • Aafje Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk (alléén voor mannen)
  Info: Netty Aaftink via 06-53683272 of netty.aaftink@aafje.nl

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten