'We worden hier echt verwend'

Meneer De Rooij (90) en meneer Loendersloot (88) woonden eerder met veel plezier in De Nieuwe Plantage. De heren verhuisden naar Zorgcentrum De Koningshof en verblijven daar totdat De Nieuwe Plantage af is. En dat bevalt hen prima: “Het eten is hier zelfs lekkerder!”, vertelt meneer De Rooij.

“Mijn appartement in De Nieuwe Plantage was klein maar gezellig. De buurt Kralingen voelde vertrouwd en ik ging dan ook regelmatig naar buiten voor een boodschap. Toen ik hoorde dat we moesten verhuizen naar De Koningshof, was ik niet direct enthousiast. Ik werd gelukkig goed geïnformeerd en Aafje regelde de verhuizing. Dat was een hele belevenis. De Koningshof blijkt een leuke plek te zijn. Mijn kamer is goed en het uitzicht prachtig: ik kijk uit op de sportvelden. In de zomer ga ik alle sporters volgen”, zegt meneer De Rooij.

Omgeving
Meneer Loendersloot heeft het ook goed naar zijn zin in De Koningshof, alhoewel hij wel wat kritischer is. Meneer Loendersloot: “Ik heb niets aan te merken op het huis zelf. Alles is goed geregeld en het huis is zelfs moderner dan De Nieuwe Plantage. Maar de buurt staat mij wel tegen.

Ik ben geboren en getogen in Kralingen en ben geen fan van Rotterdam-Zuid.” Meneer De Rooij vindt de omgeving rondom De Koningshof juist wel leuk: “Net zo gezellig als Kralingen.”

Terug naar huis
Het grootste deel van het personeel van De Nieuwe Plantage verhuisde mee naar De Koningshof. Meneer Loendersloot: “Daardoor voelt dit huis wat vertrouwder. Met de meeste medewerkers kan ik het goed vinden.” Meneer de Rooij is het daarmee eens: “Ze doen allemaal ontzettend hun best om ons verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Met extra activiteiten en lekkere maaltijden, bijvoorbeeld. We worden echt verwend.” Meneer Loendersloot: “Zeker weten, maar ik wil over een jaar gewoon weer terug naar huis! Naar Kralingen.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten