Susan en mevrouw Hooghuis

Elke dinsdag reist vrijwilliger Susan (23) twee uur heen en twee uur terug met de trein. Om een bezoekje te brengen aan haar vriendin mevrouw Hooghuis (94). Ze hebben veel aan elkaar: Susan leert van de levenservaring en mevrouw Hooghuis blijft bij de tijd.

‘Het leeftijdsverschil van ruim 70 jaar is geen probleem’, vertelt Susan. ‘Jong en oud passen heel goed bij elkaar. Mevrouw Hooghuis is altijd heel erg nieuwsgierig en meelevend. We praten over eigenlijk alles. Ik leer veel van haar. Want omdat ze ouder is, en alle fases eigenlijk al heeft meegemaakt, heeft ze enorme levenservaring’.

Boten kijken
Susan: ‘Samen gaan we boten kijken aan de Maas. Dat vindt mevrouw Hooghuis erg gezellig en ik ook. We kijken naar de boten en kletsen er op los.’

Filmpje
In het televisieprogramma 10x Beter zie je het verhaal van dit bijzondere duo. Bekijk hier de uitzending van 13 november 2013, vanaf 14 minuten tot 18 minuten. 

Maatjes
Susan deed een snuffelstage in de zorg en is daarna maatje geworden van mevrouw Hooghuis. Elke week zien ze elkaar. Via zo’n maatjestraject bij Aafje word je als vrijwilliger gekoppeld aan een van onze klanten. Natuurlijk zorgen we voor de juiste match, want er moet een ‘klik’ zijn.

Wil jij ook iets betekenen voor onze klanten?

Meld je dan aan als vrijwilliger

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten