‘Mijn inzet doet er toe’

‘Ik haal wat, ik breng wat’
Cobi: “Ik vind het fijn om me in te zetten als vrijwilliger. In plaats van uitslapen, koffie drinken en eten en weer aan de koffie, doet mijn inzet er weer toe. Ik beteken wat voor de bewoners van Reyerheem en voor de wijkbewoners. Daardoor is voor mij de zon weer gaan schijnen. Ik haal er wat en in breng er wat”.

Elke week
“Bij de opening van het ontmoetingsplein Reyerheem vorig jaar, deden mijn man en ik mee aan verschillende activiteiten: <voorbeelden>. Dat vonden we zo leuk, dat we ook daarna het ontmoetingsplein bleven bezoeken, nu bijna elke week”.

Verstel-atelier
“Blijkbaar viel mijn enthousiasme op”, vertelt ze trots. “Al snel vroeg Aafje mij als trekker van het pas opgestarte verstel-atelier. Hartstikke leuk, want ik zorg er graag voor dat de bewoners van Reyerheem hun kleding weer kunnen gebruiken. Het doen van wat klein naai- en verstelwerk is voor mij en de andere vrijwilligers een kleine moeite”.

Reyerkoor
“Afgelopen kerst zongen we samen met wijkbewoners en bewoners van Reyerheem kerstliedjes op het Aafje ontmoetingsplein. Maar het bleef niet bij één keer! We vonden het met z’n allen zo leuk dat we nog steeds samen zingen”. Onder de naam Reyerkoor zingen ze elke woensdagmorgen (10.00 – 11.30 uur) populaire liedjes en geestelijke zang. 

Klusjesdienst
Ook Cobi’s man zit niet stil. “Kees doet ook mee met het Reyerkoor. Maar is inmiddels ook vrijwilliger voor de klussendienst. Hij doet kleine technische klusjes voor de bewoners”.

Niet meer eenzaam
“Iedereen die eenzaam is of weer een zinvolle dag wil ervaren, wil ik uitnodigen om eens langs te komen op het Aafje Ontmoetingsplein Reyerheem. Als ik nu op het Vlietplein loop, en ik kom eenzame mensen tegen, verwijs ik ze ook nu al naar dit prachtige initiatief”.

Zomer3daagse Reyerheem
Op 18, 19 en 20 mei organiseren we de zomer3daagse met volop leuke feestelijke activiteiten voor senioren uit de wijk. Kom gerust een kijkje nemen! Binnenkort ontvangt u de programmering in uw brievenbus. Niet ontvangen? Haal deze dan op in Reyerheem (Torenmolen 1, Ridderkerk). Vindt u het eng om alleen te komen? Laat het ons weten, dan haalt iemand u op.

Heeft u een vraag? Belt u dan 010-2512025 of stuur een e-mail naar receptiereh@aafje.nl. Kunt u niet naar de Zomer3daagse komen? Bekijk dan de jaarprogrammering voor 2016, met daarin alle wekelijkse activiteiten, op www.aafje.nl/ontmoetingsplein.

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten