Ewoud Verbakel

Ik wil mevrouw Borst echt iets leren

Mevrouw Borst (71) wilde handiger worden met de computer. ICT-coördinator in het basisonderwijs Ewoud Verbakel (37) had zin om anderen met zijn computerkennis te helpen. Aafje bracht de twee een aantal maanden geleden bij elkaar. Sindsdien geeft Ewoud mevrouw Borst op maandagavond computerles.

Ewoud: “Ik vind het lesgeven een nuttige besteding van mijn tijd. Naast mijn baan, mijn gezin en de tennis is dit even heel iets anders. Het geeft me energie en het is ook gezellig. Mijn lessen worden gewaardeerd en dat geeft me voldoening. En dankzij het enthousiasme van mevrouw Borst hebben inmiddels meerdere ouderen zich opgegeven voor mijn lessen.”

Huiswerk

De avond begint altijd met een kopje koffie en een praatje. Maar daarna wordt er hard gewerkt. “Ik wil mevrouw Borst echt iets leren. En uiteraard krijgt ze ook huiswerk,” grinnikt Ewoud. Mevrouw Borst lacht: “Nee, dat is niet waar. Maar ik pas wel alles wat ik van Ewoud leer direct toe. Door zijn lessen durf ik meer uit te proberen op de computer. Tenslotte leer je zo het meest.”

Ewoud vertelt trots hoe snel zijn leerlinge dingen oppakt: “Pas ontving ik een e-mail van mevrouw Borst met daarin een PowerPoint. Hierop stond een bewegende afbeelding van een oud vrouwtje die een computer sloeg met een paraplu. En nee, het was niet mevrouw Borst. Die weet inmiddels heel goed hoe ze met de computer moet omgaan!”

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten