Trainingen

U kiest er niet voor mantelzorger te worden, het overkomt u. Een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, buren of kennis. heeft (plotseling intensieve) zorg nodig. Vaak is er dan voor naasten geen andere optie dan in de bres te springen en deze zorg grotendeels op zich te nemen.

Om u bekend te maken met de meest essentiële kennis en basisvaardigheden, biedt Aafje verschillende trainingen en scholingen. Hierdoor bent u als mantelzorger beter in staat de zorg en ondersteuning met meer zekerheid en meer in balans vorm te geven. De cursussen geven u kennis over de taken die bij mantelzorg komen kijken en er wordt dieper ingegaan op de persoon en verschillende chronische ziektebeelden. Dit doen we in begrijpelijke taal en met herkenbare voorbeelden. Ook is er aandacht voor de rol en de behoeften van u als mantelzorger zelf. 

Into D’mentia sessie

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. De Virtual Reality-briI van Into D’mentia laat gezonde mensen ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Dit gebeurt door een simulatie. De film laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegen aan lopen. In dit verhaal ontstaan ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen de zorgprofessional of mantelzorger en de cliënt te verbeteren en verdiepen. De sessie wordt afgesloten met een kort nagesprek.

Heeft u hier een vraag over? Of wilt u hier een afspraak voor maken? Neem dan contact op met de participatie coordinatoren mantelzorg & familie van een van de Aafje locaties. Zij zijn te bereiken door een mail te sturen naar: ParticipatieCoordinatorenFamilieparticipatie@aafje.nl
 

Dementie online

Een informatieve website voor mantelzorgers van mensen met dementie. Informatie over dementie en de knelpunten die mensen ervaren. Tips en veel gestelde vragen. Inclusief e-learning speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers.

Naar de website


Dementie.nl

Gratis online training: “Omgaan met veranderd gedrag”. Deze training bestaat uit 6 video’s met vragen: achterdocht, afhankelijk gedrag, agressie, lusteloosheid, nachtelijke onrust en verbloemend gedrag.
De training helpt om het veranderd gedrag van je naaste te begrijpen en geeft praktische tips om er beter mee om te gaan.

Naar de website

 

E-learnings:

Op de volgende websites treft u leerzame online trainingen (e-learnings) aan die u kunt volgen:
www.dementie.nl

www.dementieonline.nl

www.samendementievriendelijk.nl

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten