Mantelzorg en Aafje

Mantelzorger, u staat er niet alleen voor!
Het zorgstelsel in Nederland brengt met zich mee dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Een goede ontwikkeling. Iedereen blijft natuurlijk het liefst wonen in de veilige en vertrouwde omgeving. Maar als de  zelfstandigheid van de thuiswonende senior achteruit gaat, is ondersteuningnodig. Die wordt meestal gegeven door u als mantelzorger. Dat is in de praktijk niet altijd eenvoudig. Het begint vaak met een beetje ondersteuning bij huishoudelijke taken, boodschappen doen etc. Maar al snel kan het meer worden. Dat vraagt veel van u. Meestal geven mantelzorgers deze ondersteuning naast hun werk, gezin en andere drukke bezigheden.
Vanuit uw verantwoordelijkheidsgevoel en liefde voor uw dierbare wilt u dit graag blijvendoen. Maar het kan zwaar zijn en soms kunt u het gevoel krijgen om er alleen voor te staan.

Aafje denkt mee.
Bij Aafje merken wij dat het geven van mantelzorg vaak wordt onderschat. Vanuit onze visie op welzijn bieden wij u als mantelzorger passende ondersteuning. Op onze website
www.aafje.nl/u-bent-mantelzorger vindt u allerlei informatie. Bijvoorbeeld over onderwerpen als dementie, maar ook over informatiebijeenkomsten en trainingen. Daarnaast treft u handige links aan naar publicaties of informatieve filmpjes. Op de meeste locaties van Aafje treft u een participatie-coördinator voor mantelzorgers en familie aan. Bij hen kunt u terecht voor advies of met specifieke vragen, zij zijn u graag van dienst.

Meer informatie?
Wil u meer weten of een afspraak maken met een participatie coördinator? Stuur dan een email naar participatiecoordinatorenfamilieparticipatie@aafje.nl. Telefonisch kan ook via de
klantenservice van Aafje 088 – 8 233 233.


Mantelzorgers hebben hun handen vol aan de zorg voor hun naasten. Daarvoor verdienen zij goede ondersteuning. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om die ondersteuning te bieden en ervoor te zorgen dat mantelzorgers betrokken worden bij de zorg en het welzijn van onze klanten. Met ons mantelzorgbeleid willen we het leven van onze klanten en hun mantelzorgers zo aangenaam mogelijk maken. We sluiten daarbij aan bij de leefwereld van de klant en diens omgeving.

Mensen dienen regie over hun eigen leven te voeren en blijven langer thuis wonen. Mantelzorgers zijn hierbij onmisbaar. Alleen met hun hulp is dit mogelijk. Het is dus belangrijk dat het netwerk en de mantelzorg zo lang mogelijk stand houdt. Bent u mantelzorger en dreigt het u teveel te worden? Dan biedt Aafje u ondersteuning.

 

 

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten