Alzheimer en mantelzorg Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. In het café krijgen zij, onder leiding van een deskundige gespreksleider, en met behulp van gastsprekers voorlichting over allerlei aspecten van dementie. De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een interview met aanwezigen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.

Door de ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers hun problemen in alle openheid brengen. De toegang is gratis. U hoeft zich niet aan te melden. Aafje werkt samen met o.a. Alzheimer Nederland in het organiseren van een Alzheimer Café op verschillende locaties in de regio. 

Het Alzheimer café vindt plaats op de 4 de dinsdag van de maand februari, mei en oktober. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Waar?
Verpleeghuis Smeetsland
Pietersdijk 60, 3079 TD Rotterdam
 

Wanneer?
Inloop vanaf 19.00 uur
Programma start om 19.30 uur
Einde 21.30 uur

 

Contact
Contactpersoon Annemarie Groenendijk
(Telefoon 088 8231357)


Meer informatie over Alzheimer?
www.alzheimer-nederland.nl

 

Samen met de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland en de werkgroepen zijn er 230 Alzheimer Cafés en enkele Alzheimer Theehuizen (daar is de voertaal Turks of Marokkaans) opgericht.

 

Mantelzorg café

Het mantelzorg café is een laagdrempelige voorziening waar ondersteuning en begeleiding wordt geboden aan iedereen die met mantelzorg te maken heeft.

Een mantelzorg café is een ontmoetingsplek voor iedereen die  zorgt voor familieleden of vrienden en andere belangstellenden. In het mantelzorg café ontmoet men lotgenoten, wordt aan de hand van een thema in een ontspannen sfeer ervaringen uitgewisseld en wordt men geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg.

Diverse organisaties zetten zich in om mantelzorgers te ontlasten door middel van het organiseren van een mantelzorg café.

Voor meer informatie en bijeenkomsten van mantelzorg café kunt u kijken bij Handige Links of via de Activiteitenkalender van Aafje.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten