Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. In het café krijgen zij, onder leiding van een deskundige gespreksleider, en met behulp van gastsprekers voorlichting over allerlei aspecten van dementie. De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een interview met aanwezigen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.

Door de ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers hun problemen in alle openheid brengen. De toegang is gratis. U hoeft zich niet aan te melden. Aafje werkt samen met o.a. Alzheimer Nederland in het organiseren van een Alzheimer Café op verschillende locaties in de regio. 

Het Alzheimer café vindt plaats op de 4 de dinsdag van de maand februari, mei en oktober. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Waar?
Verpleeghuis Smeetsland
Pietersdijk 60, 3079 TD Rotterdam
 

Wanneer?
Inloop vanaf 19.00 uur
Programma start om 19.30 uur
Einde 21.30 uur

 

Contact
Contactpersoon Annemarie Groenendijk
(Telefoon 088 8231357)


Meer informatie over Alzheimer?
www.alzheimer-nederland.nl


Over Alzheimer Café Kralingen-Crooswijk

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over zaken die zij meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp. Dit allemaal gebeurt in een laagdrempelige en gemoedelijke sfeer.

Het doel van het Alzheimer Café is, naast het lotgenoten contact, informatie bieden en ervaringen uit wisselen. Elke bijeenkomst heeft een thema wat slaat op het hoofdonderwerp ‘dementie’. Het thema wordt uitgewerkt in de vorm van vragen en antwoorden geleid door een gespreksleider en een gastspreker. Daarnaast staat er één keer per jaar een theater/cabaret voorstelling op de agenda. U bent van harte welkom!

De indeling van de avond is altijd hetzelfde:

19:00 uur      Welkom met koffie en thee

19:30 uur      Informatief gedeelte

20:00 uur      Pauze

20:30 uur      Rondvraag en discussie

21:00 uur      Informeel samenzijn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margit Kleiker, tel: 06-22934196 of mailen naar: alzheimercafekc@gmail.com

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten