Peter Ploegsma

Peter Ploegsma (geboren in 1968 in Heerenveen) was na zijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente werkzaam als strategie adviseur bij Andersen Consulting. Daarna vervulde hij verschillende financiële functies in het publieke domein. Hij was o.a. 4 jaar financieel directeur van het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET, en ruim 8 jaar CFO van UWV.

Sinds december 2014 is hij lid van de Raad van Bestuur van Aafje. Daarnaast vervult hij diverse toezichthoudende functies. Hij is o.a. commissaris bij de Amsterdamse woningcorporatie De Key.

Peter heeft aanvullende opleidingen gevolgd. Hij is Master in Business Administration (MBA) van SDA Bocconi in Milaan en studeerde aan de London Business School. Verder volgde hij o.a. een opleiding Transitional Leadership aan Insead in Fontainebleau.

Peter is getrouwd en heeft 4 kinderen. Naast zijn werk is hij actief in de paardensport, speelt hij piano en is lange afstandloper.  

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten