Aafje Coöperatie

Vanuit de landelijke coöperatieve vereniging P.BELL & Friends is Aafje een regionaal concept gestart, Aafje Coöperatie, dat ervaren zorgprofessionals helpt om hun eigen zorgonderneming te starten. Vanuit hun kleine onderneming kunnen zij mensen met een kleine beurs een op maat gemaakt passend zorg- en ondersteuningsaanbod bieden. Waarbij de mensen zelf huren, al dan niet met huurtoeslag en de zorg gefinancierd wordt uit hun persoonsgebonden budget (PGB).

Visie

In 2030 zijn er meer dan twee miljoen 75-plussers. De uitdaging voor de toekomst is duidelijk en helder: een enorme groei in vraag naar zorg en ondersteuning. Daarom heeft Aafje Coöperatie De Dienstbode en Zorgvilla tante Toos ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het in 2030 inderdaad een feestje wordt om zorg te geven én zorg te krijgen.

  • De Dienstbode is het antwoord voor mensen met een lichte tot matige zorgvraag, die vanuit de vertrouwde thuisomgeving graag zelf de regie houden over hun zorg en de gezelligheid dicht bij huis zoeken. Met 40 anderen maken zij gedurende de dag gebruik van de diensten en zorg van hun eigen Dienstbode.
  • Zorgvilla tante Toos is gebaseerd op het concept van kleinschalig wonen met persoonlijke aandacht, lekker eten, goede zorg en vooral veel gezelligheid voor 16-19 mensen met dementie.

Aafje Coöperatie is een ondernemende coöperatieve vereniging opgericht voor de gewone mens zonder eigen vermogen of goed pensioen. Voor deze mensen gaat Aafje Coöperatie aan de slag. Met nieuwe concepten; kleinschalig, gemoedelijk en bovenal toegankelijk en betaalbaar. Met minder bureaucratie, meer ondernemerschap en altijd het beste voor bewoners. Dat is Aafje Coöperatie.

Contact

Sietske van Duren, Directeur Aafje Coöperatie
0612536087

 

Website Aafje Coöperatie