Aafje Coöperatie

Vanuit de landelijke coöperatieve vereniging P.BELL & Friends start Aafje een regionaal concept, Aafje Coöperatie, dat ervaren zorgprofessionals helpt om hun eigen zorgonderneming te starten. Vanuit hun kleine onderneming kunnen zij mensen met een kleine beurs een op maat gemaakt passend zorg- en ondersteuningsaanbod bieden. Waarbij de mensen zelf huren, al dan niet met huurtoeslag en de zorg gefinancierd wordt uit hun persoonsgebonden budget (PGB).

 

Twee zorgformules

De eerste vernieuwende zorgformule vanuit Aafje Coöperatie is gebaseerd op het concept van kleinschalig wonen met persoonlijke aandacht, lekker eten, goede zorg en vooral veel gezelligheid voor maximaal 16 mensen met dementie; Zorgvilla tante Toos.

De tweede formule, de Dienstbode is het antwoord voor mensen met een lichte zorgvraag, die vanuit de vertrouwde thuisomgeving graag zelf de regie houden over hun zorg en de gezelligheid dicht bij huis zoeken. Met 40 anderen maken zij dag (en nacht) gebruik van de diensten en zorg van hun eigen Dienstbode. Deze formule is een direct antwoord op het verdwijnen van de verzorgingshuizen in de afgelopen jaren.

Mede oprichter van de franchiseonderneming is Hans van Putten, die jarenlange ervaring heeft met het opzetten van succesvolle, innovatieve zorgformules, zoals de Thomashuizen, Herbergier en de Zorgbutler. Aafje Coöperatie is per 1 november 2019 gestart onder leiding van de heer Leo Pronk, een ervaren zorgondernemer. Pronk richt zich in eerste instantie op het werven van zorgondernemers om samen twee nieuwe zorgformules op te starten.

 

Keuzevrijheid

Het aanbod van Aafje Coöperatie sluit naadloos aan op het zorgaanbod van Aafje. Ook vergroot Aafje Coöperatie de keuzevrijheid van de zorgvrager als het gaat om welke vorm van zorg deze wil krijgen. Maar zeker ook van de zorgprofessional als het gaat om de manier waarop deze zorg wil verlenen; vanuit ondernemerschap en vrijheid in het franchisemodel of vanuit geborgenheid en zekerheid bij Stichting Aafje.

 

Meer weten?

Bel of mail Frits van der Velden.

Bellen: 06-83 24 08 63.

E-mail: frits.vandervelden@aafjecooperatie.nl

www.aafjecooperatie.nl

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten