Eén punt voor thuiszorg voor verwijzers Drechtsteden

Geplaatst op 14-09-22
Thuiszorgorganisaties in de regio Drechtsteden tekenden vorige week een verklaring waarin zij de intentie uitspreken om de beschikbare thuiszorgcapaciteit vanuit één punt toegankelijk te maken voor verwijzers. Het gaat om diverse vormen van thuiszorg en geldt voor verschillende (postcode)gebieden binnen Drechtsteden van thuiszorgorganisaties Aafje, ABR Zorgt, de Blije Borgh, Depse Zorg, Directzorg, Internos, Lelie Zorggroep, Spectrum en Swinhove groep.

De ouderenzorg staat voor grote uitdagingen. Mensen worden gemiddeld steeds ouder en wonen steeds langer thuis. Tegelijkertijd kampt de thuiszorg met een tekort aan medewerkers. Voor verwijzers is het daarom niet altijd duidelijk binnen welke thuiszorgorganisaties er nog capaciteit beschikbaar is. Door één verwijspunt in te richten, kunnen verwijzers nu makkelijker en sneller de beschikbare thuiszorg vinden.

Na de ondertekening van de intentieverklaring wordt een werkwijze opgesteld. De huisartsen (via Drechtdokters) en het Albert Schweitzer Ziekenhuis bekijken dan of deze aansluit op de zorgvraag. Ook Verwijspunt 078 is op de hoogte en wordt op langere termijn verder betrokken. Zo werken we samen aan een optimale inzet van de thuiszorg in Drechtsteden.

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten