ActiZ ontwikkelt serious game

Geplaatst op 21-01-16
Actiz
Denkt u wel eens na over later? Als u oud bent en zorg nodig hebt? Met deze prikkelende vragen begint de nieuwe serious game ‘Mijn latere zorg’. ActiZ heeft deze game ontwikkeld voor een breed publiek. Nadenken over later, als je kwetsbaar bent en zorg nodig hebt of dit bespreken met je ouder(s), vinden mensen vaak lastig. ‘Mijn latere zorg’ helpt op een speelse manier om inzicht te krijgen.

Voor professionals

Maar de game kan ook voor professionals, die werkzaam zijn in de zorg, een goed hulpmiddel zijn om samen met de (toekomstige) cliënt en/of zijn mantelzorger(s) te ontdekken wat iemand nu echt belangrijk vindt, waarbij familie of vrienden een rol kunnen spelen en welke dilemma’s er zijn.

Door de diversiteit aan onderwerpen, de wist-je-datjes en het spelelement, komt het gesprek daarover makkelijker op gang. Uiteraard vervangt een serious game niet een zorgplan, maar is een aanvulling op het gesprek en het bouwen aan een relatie met een cliënt en zijn sociale omgeving.

 

Over Mijn Latere zorg

De game ‘Mijn latere zorg’ schetst  een beeld van de wensen en behoeftes van mensen die in een verpleeghuis (gaan) wonen  en veel zorg nodig hebben. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden, want net als in het gewone leven is  in een verpleeghuis niet alles mogelijk. Daarnaast kan de speler van de game er voor kiezen om vrienden en familie te betrekken (mantelzorg). 

De game biedt inzicht in en achtergrondinformatie over de gemaakte keuzes, maar stelt de speler ook voor een dilemma: wat doe je als je teveel  vraagt van je mantelzorger of het verpleeghuis? En  durf je familie en vrienden echt te betrekken bij je zorg?

De game kan gespeeld worden op www.mijnlaterezorg.nl

 

Het verhaal van Nel van der Horst

De game begint met  het verhaal van Nel van der Horst. Nel woont in een verpleeghuis. Daar krijgt zij verpleging, fysiotherapie, medicijnen, een rolstoel en eten & drinken. De overheid betaalt hiervoor ongeveer € 200 per dag. Maar Nel wil ook graag schilderen, lekker naar buiten en uitgebreid haar verjaardag vieren. Het verpleeghuis kan dit niet allemaal voor haar regelen. Daarom vraagt Nel aan familie of vrienden om haar te helpen.

Benieuwd? Bekijk hier de trailer van Mijn latere zorg of ga direct naar de game  

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten