ActiZ ontwikkelt serious game

Voor professionals
Maar de game kan ook voor professionals, die werkzaam zijn in de zorg, een goed hulpmiddel zijn om samen met de (toekomstige) cliënt en/of zijn mantelzorger(s) te ontdekken wat iemand nu echt belangrijk vindt, waarbij familie of vrienden een rol kunnen spelen en welke dilemma’s er zijn.
Door de diversiteit aan onderwerpen, de wist-je-datjes en het spelelement, komt het gesprek daarover makkelijker op gang. Uiteraard vervangt een serious game niet een zorgplan, maar is een aanvulling op het gesprek en het bouwen aan een relatie met een cliënt en zijn sociale omgeving.
Over Mijn Latere zorg
De game ‘Mijn latere zorg’ schetst een beeld van de wensen en behoeftes van mensen die in een verpleeghuis (gaan) wonen en veel zorg nodig hebben. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden, want net als in het gewone leven is in een verpleeghuis niet alles mogelijk. Daarnaast kan de speler van de game er voor kiezen om vrienden en familie te betrekken (mantelzorg).
De game biedt inzicht in en achtergrondinformatie over de gemaakte keuzes, maar stelt de speler ook voor een dilemma: wat doe je als je teveel vraagt van je mantelzorger of het verpleeghuis? En durf je familie en vrienden echt te betrekken bij je zorg?
De game kan gespeeld worden op www.mijnlaterezorg.nl
Het verhaal van Nel van der Horst
De game begint met het verhaal van Nel van der Horst. Nel woont in een verpleeghuis. Daar krijgt zij verpleging, fysiotherapie, medicijnen, een rolstoel en eten & drinken. De overheid betaalt hiervoor ongeveer € 200 per dag. Maar Nel wil ook graag schilderen, lekker naar buiten en uitgebreid haar verjaardag vieren. Het verpleeghuis kan dit niet allemaal voor haar regelen. Daarom vraagt Nel aan familie of vrienden om haar te helpen.
Benieuwd? Bekijk hier de trailer van Mijn latere zorg of ga direct naar de game