Aafje Meerweide wint Energiestrijd en vermindert 20 ton CO2 

Geplaatst op 28-03-19
Meerweide 4
Vijf zorglocaties besparen in 3 maanden tijd € 25.000,- op de energierekening.

Drie maanden lang gingen bewoners en verzorgers van een vijftal zorglocaties de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk energie te besparen in één winter en comfort te behouden. Het winnende verpleeghuis Meerweide van Aafje realiseerde hiermee een besparing van 10% op de energierekening totaal. Omgerekend is ruim 20 ton CO2-besparing gerealiseerd. De winnaar ontving uit handen van prof. dr. ir. Jan Rotmans een infraroodpaneel van ThermIQ. Aansluitend was er een feestelijke afsluiting: het Lentebal, verzorgd door Het Danspaleis. 
 
De Energiestrijd 2018-2019, een initiatief van Urgenda, is een makkelijk inzetbaar middel om energie te besparen. Gedragsverandering en zeer simpele maatregelen leiden al tot aanmerkelijke energiebesparing (10-15%). Het strijden tegen andere zorgorganisaties is een mooie manier om meer energie-bewustzijn te creëren en het initieert creatieve oplossingen en gezamenlijke actie. De toegenomen activiteiten en de wil om te winnen, leiden tot saamhorigheid en gedragsverandering bij medewerkers, bewoners en management/directie.  
 
"Ik ben ontzettend trots op mijn collega’s bij Meerweide. Dit resultaat hebben we aan hun enthousiasme en creativiteit te danken. Het is een belangrijke eerste stap om het duurzaam denken binnen heel Aafje verder te brengen," aldus Ruud Jonkman, directeur regio Zuid Aafje. 

Aan de Energiestrijd deden deze winter vijf zorglocaties mee, vier in Rotterdam en een in Tilburg. Namelijk: verpleeghuis Meerweide van Aafje, De Burcht van Lelie Zorggroep, Het Laar uit Tilburg en woonzorglocaties Blijdorp en Hofstee van Laurens. Op basis van de ervaringen van deze en voorgaande Energiestrijdperiodes is gebleken dat zorghuizen met gemak zo’n 10% - 15% kunnen besparen op hun energieverbruik. De Energiestrijd is inmiddels een beproefd concept waaraan al zo’n 70 zorghuizen hebben meegedaan. 
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten