Aafje Meerweide viert 50 jarig jubileum

Geplaatst op 24-09-19
Img 0745
Op maandag 23 september is de feestweek, ter ere van 50 jaar Aafje Meerweide, feestelijk afgetrapt met een receptie voor genodigden en de onthulling van de geveltekst: ‘Pluk de dag en morgen weer’ op de voorzijde van het gebouw. De hele week staan er festiviteiten op de agenda.

In september 1969 opende in de Rotterdamse wijk IJsselmonde een woongebouw voor ouderen; een verzorgingshuis, verpleeghuis, dienstencentrum en zusterhuis. Allereerst was de naam ‘Merrieweide’ bedacht omdat er voorheen een boerderij met paarden stond. Omdat dit niet mooi genoeg was, werd het uiteindelijk ‘Meerweide’.

In de huisregels van Meerweide 50 jaar geleden, stonden opmerkelijke regels: 

  • De bewoners moeten om 7 uur opstaan en zelf hun bed afhalen. 
  • Tenminste eenmaal per week dient de bewoner gebruik te maken van bad of douche, dan wel een wasbeurt te krijgen.


Dit is in de loop der jaren gelukkig positief veranderd.

Feestweek ter ere van 50 jarig bestaan
Maandag 23 september is de feestweek, ter ere van 50 jaar Aafje Meerweide, afgetrapt met een receptie voor genodigden en de onthulling van de geveltekst: ‘Pluk de dag en morgen weer’ op de voorzijde van het gebouw. Dinsdag-  en woensdagmiddag  is er een bewonersfeest, donderdag een vrijwilligersborrel en de mogelijkheid voor oud medewerkers om herinneringen op te halen. Tot slot is er aankomende vrijdag een personeelsfeest.
 

Alle foto's van deze feestweek mogen per mail naar communicatie@aafje.nl​ zodat we ze kunnen publiceren in ons digitale fotoalbum op Flickr, zie: https://flic.kr/s/aHsmHeUrQv​
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big