Trainingen

Om u bekend te maken met de meest essentiële kennis en basisvaardigheden, biedt Aafje verschillende trainingen en scholingen. Hierdoor bent u als mantelzorger beter in staat de zorg en ondersteuning met meer zekerheid en meer in balans vorm te geven. De cursussen geven u kennis over de taken die bij mantelzorg komen kijken en er wordt dieper ingegaan op de persoon en verschillende chronische ziektebeelden. Dit doen we in begrijpelijke taal en met herkenbare voorbeelden. Ook is er aandacht voor de rol en de behoeften van u als mantelzorger zelf.

Handige websites over dementie

Er zijn een aantal handige informatieve websites voor mantelzorgers van mensen met dementie. Op deze sites staan tips, e-learnings, veelgestelde vragen en veel meer. Neem eens een kijkje op de websites van:

Dementie ervaren met een Virtual Reality bril

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. De Virtual Reality-briI van Into D’mentia laat gezonde mensen ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Dit gebeurt door een simulatie. De film laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegen aan lopen. In dit verhaal ontstaan ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen de zorgprofessional of mantelzorger en de cliënt te verbeteren en verdiepen. De sessie wordt afgesloten met een kort nagesprek.

Heeft u hier een vraag over? Of wilt u hier een afspraak voor maken? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Onze Participatie coördinatoren mantelzorg zijn ook te bereiken per mail via

Uw contactpersonen