We zijn open

Het Coronavirus houdt ons al bijna twee jaar in zijn greep. Het virus is nog steeds niet weg. Er komen nog steeds besmettingen voor. Gelukkig wel minder en we zien dat onze bewoners sneller en meer herstellen. In onze verzorgings- en verpleeghuizen heeft goede zorg bieden onze hoogste prioriteit. Met veel aandacht voor welzijn, comfort en een veilig thuisgevoel. Dat geldt ook nu. U kunt, als er plek is, bij Aafje komen wonen. Per persoon kijken we wat de beste oplossing is. Welk huis heeft uw voorkeur en past het beste bij uw zorgbehoefte? Is er plek in het huis van uw keuze, dan geldt een aantal richtlijnen om uw verhuizing zo prettig en zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Verhuizen naar Aafje

Als u bij ons komt wonen, dan wordt er bij u een test afgenomen. Deze test wordt na zeven dagen herhaald. In de eerste zeven dagen van uw verblijf wordt ook twee keer per dag uw temperatuur opgenomen. Mocht uit de test blijken dat u corona heeft, dan wordt u voor een periode van minimaal 2 weken in isolatie verzorgd. De isolatie is in het algemeen op de eigen kamer maar het is ook mogelijk dat u, in overleg, tijdelijk naar een andere kamer zal gaan.

Bezoek is welkom

U kunt gewoon in onze verpleeg- en verzorguingshuizen op bezoek komen, wanneer u dat wilt. U hoeft zich niet aan te melden en/of te registeren. Voor bezoek aan de zorghotels gelden aparte richtlijnen, vergelijkbaar met de bezoekregeling in ziekenhuizen. In zorghotel Franciscus Gasthuis en in zorghotel Maasstad is het mogelijk om 2 x per dag op bezoek te komen, met maxiaal 2 bezoekers per keer, per patient. Ook vragen wij u uw bezoek aan het zorghotel digitaal in te plannen via ons afsprakensysteem. Klik hier om in het reserveringssysteem te komen, waar u uw bezoek kunt plannen. 

Bezoek bij een besmetting
Wanneer er weer besmettingen worden vastgesteld, kunnen er op de locatie (tijdelijk) aangepaste regels gelden. Als dit gebeurt en gevolgen heeft voor uw bezoek, hoort u dit natuurlijk zo snel mogelijk. Daarnaast zijn alle richtlijnen onder voorbehoud van landelijke regionale en lokale ontwikkelingen.

Maximaal 2 bezoekers per keer
De overheid adviseert iedereen om het aantal bezoekers thuis te beperken tot twee personen, naast het eigen huishouden. Omdat onze bewoners tot de meest kwetsbaren van de samenleving horen, volgen wij dit advies op. Wanneer u op bezoek komt bij uw naaste in één van onze huizen, vragen wij u om met niet meer dan twee personen tegelijk te komen. Zo kan bezoek door blijven gaan op een voor iedereen zo veilig mogelijke manier. 

Soms is het op de eigen studio/kamer wat krap om bezoek te ontvangen. Locaties kunnen daarom zelf andere ruimten aanwijzen waar bezoek mag worden ontvangen, als daardoor de basisregels beter kunnen worden nageleefd.

Sluiting restaurants en brasseries
Restaurants en brasseries zijn gesloten. Een locatie kan besluiten om bewoners hier hun bezoek te laten ontvangen, maar er kan niets genuttigd worden, behalve dranken uit de automaat.

1,5 meter afstand en algemene maatregelen
Wij vragen u zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, wanneer u onze huizen bezoekt. Om dit in goede banen te leiden, zijn er specifieke looproutes aangegeven. Verder is het belangrijk om ruimten goed te ventileren. Ondanks dat onze bewoners gevaccineerd zijn, is het van belang dat we ons blijven houden aan de algemene maatregelen en richtlijnen. Blijf dus thuis als u koorts of (verkoudheids)klachten hebt en pas een goede handhygiëne toe. 

Chirurgisch mondmasker
Het dragen van een chirurgisch mondmasker wordt in onze huizen verplicht. 

Coronapas
Bij Aafje is geen corona-pas nodig. Wilt u met uw naaste lunchen of koffie drinken in een restaurant of andere horecavoorziening in de buurt, dan is er wel een corona-pas nodig. Ook voor uw naaste die bij Aafje woont. De corona-pas kan online aangemaakt worden als mensen volledig gevaccineerd zijn of een geldig negatief testbewijs hebben.

Ouderen, en zeker onze bewoners, hebben niet altijd een smartphone, voor hen kunt u een papieren versie van de corona-pas printen. Het is dan wel belangrijk dat degene voor wie u de corona-pas aanvraagt, een DigiD-account heeft. U kunt dit regelen op de website www.coronacheck.nl/nl/print/. Heeft uw naaste geen DigiD? Dan kunt u een corona-pas op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kunt u bellen naar de helpdesk van de CoronaCheck op nummer 0800 14 21.

Gerelateerde items

Downloads

Gerelateerde locaties

 • Koningshof

  Lombardijen, Rotterdam
  Verpleegd wonen in tijdelijke locatie de Koningshof

  Lombardijen, Rotterdam
  Spinozaweg 451, 3076 EW
  088 8231024

 • De Vijf Havens, verplee...

  Prins Alexander, Rotterdam
  In De Vijf Havens verpleegd wonen, kunnen ouderen met intensieve verpleging op de verpleegafdeling wonen. Ook mensen met dementie wonen hier op de juiste plek.

  Prins Alexander, Rotterdam
  Zevenkampse Ring 40, 3068 PZ
  088 823 1013

 • verpleeghuis rotterdam
  Smeetsland, Verpleeghui...

  IJsselmonde, Rotterdam
  Dit verpleeghuis ligt in een idyllische, groene omgeving in Rotterdam IJsselmonde.

  IJsselmonde, Rotterdam
  Pietersdijk 60, 3079 TD
  088 823 1003

 • verzorgingshuis Rotterdam
  Verzorgingshuis Rotterd...

  Prins Alexander, Rotterdam
  In De Vijf Havens kunnen ouderen zelfstandig wonen met de juiste verzorging in het verzorgingshuis of met intensieve verpleging op de verpleegafdeling. Ook mensen met dementie wonen hier op de juiste plek.

  Prins Alexander, Rotterdam
  Zevenkampse Ring 40, 3068 PZ
  088 823 1013

 • Burghsluissingel

  Pendrecht, Rotterdam
  Zelfstandig thuis wonen, maar met alle zorg en gemak voorhanden. Dát is wonen in woon-zorgcomplex de Burghsluissingel in de Rotterdamse wijk Pendrecht.

  Pendrecht, Rotterdam
  Burghsluissingel 55-57, 3086 VC
  088 823 2060

 • seniorenwoning Rotterdam
  Meerweide

  IJsselmonde, Rotterdam
  Een levendig verzorgings- en verpleeghuis voor mensen met lichamelijke klachten en/of dementie.

  IJsselmonde, Rotterdam
  Grote Hagen 98, 3078 RC
  088 823 1016

 • Verzorgingshuis Ridderkerk
  Reyerheem, verzorgingsh...

  Ridderkerk, Ridderkerk
  Het gastvriendelijke Reyerheem beschikt over een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, een druk bezocht seniorenrestaurant en een internetcafé.

  Ridderkerk, Ridderkerk
  Torenmolen 1, 2986 GB
  088 823 1017

 • ouderenzorg in Rotterdam Kralingen-Crooswijk
  Hoppesteyn voor ouderen...

  Kralingen Crooswijk, Rotterdam
  Op de grens tussen Kralingen en Crooswijk ligt het 13 etages tellende woon-zorgcomplex Hoppesteyn met een prachtig uitzicht over Rotterdam.

  Kralingen Crooswijk, Rotterdam
  Boezemsingel 100, 3034 CA
  088 823 1015

 • De Nieuwe Plantage

  Kralingen Crooswijk, Rotterdam
  Voor Rotterdammers die in Kralingen zijn geboren en getogen is De Nieuwe Plantage een begrip.

  Kralingen Crooswijk, Rotterdam
  Weteringstraat 225, 3061 PN
  088 823 1011

 • Roo van Capelle

  Capelle aan den IJssel
  Modern verpleeg- en zorgcentrum Roo van Capelle gevestigd in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel

  Capelle aan den IJssel
  De Baronie 326, 2904 XM
  088 8231025

 • Slinge

  Charlois, Rotterdam
  Comfortabel en luxe wonen met de juiste zorg binnen handbereik.

  Charlois, Rotterdam
  Slinge 72 - 76, 3085 EW
  088 823 2100

 • Endeldijk | Kleinschali...

  IJsselmonde, Rotterdam
  Endeldijk is een klein, knus huis. Hier wonen dementerende ouderen die verpleging krijgen. Het moderne huis biedt ruime eenpersoonskamers met eigen sanitair. Veiligheid, rust en vrijheid staan hier voorop.

  IJsselmonde, Rotterdam
  Endeldijk 120, 3079 VD
  088 823 1023

 • Rozenburcht

  Capelle aan den IJssel
  In Aafje locatie Rozenburcht kunnen ouderen zelfstandig wonen met dementie (groepswonen) en somatische aandoeningen

  Capelle aan den IJssel
  Nieuwe Laan 20, 2902 BW
  010-4591000

 • Ben Oude NijHuis

  Rotterdam-Overschie, Rotterdam
  Het Ben Oude NijHuis is een kleinschalige woonvorm, gevestigd in een voormalig klooster in Rotterdam-Overschie. Het is bedoeld voor mensen met een (lichte) zorgvraag of dementie.

  Rotterdam-Overschie, Rotterdam
  Pieter Postlaan 6, 3042 CL
  088 823 1019

 • Ben Oude NijHuis

  Rotterdam-Overschie, Rotterdam
  Het Ben Oude NijHuis is een kleinschalige woonvorm, gevestigd in een voormalig klooster in Rotterdam-Overschie. Het is bedoeld voor mensen met een (lichte) zorgvraag of dementie.

  Rotterdam-Overschie, Rotterdam
  Pieter Postlaan 6, 3042 CL
  088 - 823 1019

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten