Op bezoek bij Aafje

Coronamaatregelen per 15 januari 2022
 

De Omikron variant van het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Vanuit Aafje volgen we nauwgezet alle richtlijnen en adviezen die het RIVM en de GGD voorschrijven. 

Wij vragen graag nog eens uw aandacht voor onderstaande maatregelen. Als iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houdt, zorgen we er samen voor dat het virus zich minder verspreidt. Dat draagt er weer aan bij dat het verzuim onder onze medewerkers wordt beperkt en de kans groter is dat de zorg zoals wij die normaal aan uw naaste verlenen, kan doorgaan.

 • Maakt u gebruik van de lift? Doet u dit dan alleen. Is het toch nodig dat er meer mensen (maximaal 2) tegelijk in de lift gaan, draag dan allebei een mondneusmasker en praat niet met elkaar;
 • Volg de kortste route van en naar uw naaste als u op bezoek gaat;

 • Draag een mondneusmasker als u zich verplaatst;

 • Blijf goede (hand)hygiëne toepassen.

 

Ook de eerder aangekondigde maatregelen blijven van kracht:

 • Maximaal vier bezoekers per dag
  Uw naaste mag per dag vier bezoekers ontvangen op de eigen studio/kamer. De locatie kan zelf andere ruimten aanwijzen waar bezoek mag worden ontvangen, als daardoor de basisregels beter kunnen worden nageleefd. Dit kan bijvoorbeeld het restaurant zijn, maar niet de huiskamer. 
   
 • Sluiting restaurant / brasserie
  Het restaurant / de brasserie is als horecalocatie gesloten. Een locatie kan, zoals hierboven omschreven, besluiten om bewoners hier hun bezoek te laten ontvangen. Er kunnen echter geen consumpties verstrekt worden. 
   
 •  Activiteiten
  Activiteiten gaan voor onze bewoners door. Het is voor naasten en buurtbewoners helaas nog niet mogelijk om hieraan deel te nemen. 
   
 •  1,5 meter afstand en chirurgisch mondmasker
  Wij vragen u nog steeds zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Ook is het in onze huizen verplicht een een chirurgisch mondmasker te dragen en kunt u niet op bezoek komen bij koorts of (verkoudheids)klachten. Ook is het van belang een goede handhygiëne toe te passen. 
   
 • Ventileren
  Wij vragen onze bewoners om tijdens en na bezoek de ruimte te ventileren. Goede ventilatie kan helpen verspreiding van het virus te voorkomen.
   
 •  Lokale situatie
  Het kan zijn dat er, vanwege een uitbraak, andere richtlijnen gelden voor bezoek. In dat geval wordt u door de betrokken medewerkers/manager geïnformeerd.
   

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen? We staan voor u klaar. U kunt altijd terecht bij uw gebruikelijke aanspreekpunt. Tot slot willen wij u bedanken voor uw begrip en medewerking in deze nare periode. 

 

 

 

 

Gerelateerde items

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big