Op bezoek bij Aafje

Coronamaatregelen per 16 maart 2022


Onlangs was er weer een persconferentie. In deze persconferentie kondige het kabinet op grote schaal een aantal versoepelingen aan. Vanuit Aafje volgen wij de richtlijnen die het RIVM en de GGD voorschrijven. Een aantal van deze relevante versoepelingen zetten wij hieronder voor u op een rij: 

 • Bezoek
  Er zit niet langer een maximum aan het aantal bezoekers dat bewoners mogen ontvangen op de eigen studio/kamer. Onze huizen kunnen ook andere ruimten aanwijzen waar bezoek mag worden ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld het restaurant zijn, maar niet de huiskamer. 

 • Mondneusmasker en 1,5 meter afstand
  Komt u op bezoek? Sinds 18 februari hoeft u dan officieel geen mondneusmasker meer te dragen en geen 1,5 meter afstand te houden. Echter om u, uw naasten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, moedigen we het vrijwillig dragen van mondneusmaskers en het zoveel mogelijk houden van 1,5 meter afstand wel aan. Het aantal besmettingen en daarmee het verzuim onder onze medewerkers is immers nog steeds erg hoog. De druk om alle benodigde zorg te kunnen blijven leveren, is er dus nog steeds. De mondneusmaskers blijven daarom bij de entree beschikbaar voor iedereen die ze wil dragen. Onze medewerkers dragen in ieder geval tot en met 17 maart uit voorzorg allemaal nog een mondneusmasker. 
   
 • Restaurant of brasserie
  In het restaurant of de brasserie hoeft onderling geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Het mág wel. Een mondneusmasker is, ook bij verplaatsing door het restaurant/de brasserie, niet verplicht. Aafje moedigt het gebruik ervan echter nog wel aan.
   
 • Activiteiten
  U bent weer van harte welkom om samen met uw naaste bij activiteiten (buiten de huiskamer) aan te sluiten. Er hoeft onderling geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Ruimtes waar activiteiten plaatsvinden worden vooraf, tijdens en na de activiteit goed geventileerd.
   
 • Ventileren
  Wij vragen onze bewoners om tijdens en na bezoek de ruimte te ventileren. Goede ventilatie kan, ook nu na de versoepelingen, nog steeds helpen verspreiding van het virus te voorkomen.
   
 • Lokale situatie
  Het kan zijn dat er, vanwege een uitbraak, andere richtlijnen gelden voor bezoek. In dat geval wordt u door de betrokken medewerkers/manager geïnformeerd.
   

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen? We staan voor u klaar. U kunt altijd terecht bij uw gebruikelijke aanspreekpunt. Tot slot willen wij u bedanken voor uw begrip en medewerking.

 

 

 

 

Gerelateerde items

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten