Op bezoek bij Aafje

Vanaf 25 september worden de meeste coronamaatregelen in Nederland losgelaten. Dat betekent ook dat er het een en ander verandert voor wanneer op bezoek komt bij Aafje. 

Nieuwe richtlijnen voor bezoek aan Aafje

We hoeven niet langer de anderhalve meter afstand te bewaren. Loslaten van de 1,5 meter betekent dat het weer mogelijk is om met meerdere mensen in een ruimte te zijn. Uiteraard zorgen we dat de ruimte goed geventileerd is. In de lift, waar we niet goed kunnen ventileren, blijft de 1,5 meter wel gelden. Bij een bezoek aan ons restaurant geldt, anders dan in de reguliere horeca, dat er geen corona-pas getoond hoeft te worden. Dat geldt voor onze bewoners en bezoekers. Wij registreren ook niet langer wie er op locatie aanwezig is als bezoeker, u hoeft uw bezoek dus vooraf niet meer aan te melden in het registratiesysteem.

Wilt u met uw naaste lunchen of koffie drinken in een restaurant of andere horecavoorziening in de buurt, dan is er wel een corona-pas nodig. Ook voor uw naaste die bij Aafje woont. De corona-pas kan online aangemaakt worden als mensen volledig gevaccineerd zijn of een geldig negatief testbewijs hebben.

Ouderen, en zeker onze bewoners, hebben niet altijd een smartphone, voor hen kunt u een papieren versie van de corona-pas printen. Het is dan wel belangrijk dat degene voor wie u de corona-pas aanvraagt, een DigiD-account heeft. U kunt dit regelen op de website www.coronacheck.nl/nl/print/. Heeft uw naaste geen DigiD? Dan kunt u een corona-pas op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kunt u bellen naar de helpdesk van de CoronaCheck op nummer 0800 14 21.

Bezoek bij een besmetting

Wanneer er weer besmettingen worden vastgesteld, kunnen er op de locatie (tijdelijk) aangepaste regels gelden. Als dit gebeurt en gevolgen heeft voor uw (geplande) bezoek, hoort u dit natuurlijk zo snel mogelijk. Daarnaast zijn alle richtlijnen onder voorbehoud van landelijke regionale en lokale ontwikkelingen.

 

 

 

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten