Op bezoek bij Aafje

We gaan weer open.

Maar het Coronavirus is helaas niet weg. Er komen enkele besmettingen voor. Wanneer dit het geval is worden alle bewoners op een afdeling getest en mantelzorgers persoonlijk geïnformeerd. 

In de huizen waar geen besmettingen zijn, mag u weer met elkaar en zonder tijdslimiet bij uw naaste op bezoek komen mits zij geen koorts en/of andere (verkoudheids)klachten hebben. Daarbij is en blijft het wel noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden tijdens het bezoek en om vooraf via via ons reserveringssysteem te plannen.

Uw naaste kan onbeperkt weer naar buiten, alleen of met bezoek. Zoals dat voor de coronacrisis ook al gebeurde. Om het risico op besmetting voor uzelf, uw naaste, de medebewoners en onze medewerkers, zo klein mogelijk te houden, wel met het dringende verzoek om de algemene regels die voor iedereen gelden strikt te volgen. Want ook voor bezoek aan verpleeg- en verzorgingshuizen gelden natuurlijk nog steeds de maatregelen die voor iedereen in Nederland van toepassing zijn. De belangrijkste zijn:

  • Blijf thuis als je koorts en/of (verkoudheids)klachten hebt.
  • Pas een goede handhygiëne toe.
  • Houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Vermijdt drukke plekken.


Per locatie van Aafje wordt dit verder ingericht en georganiseerd. Hoe dit allemaal op de locatie van uw naaste is geregeld, krijgt u zo snel mogelijk vanuit de locatie zelf te horen. 


Bezoektijden

U mag zo veel en zo vaak als gewenst langs komen. Echter vragen we iedereen wel om rekening te blijven houden met 1,5 meter afstand. Dat betekent dat niet altijd iedereen in ruimtes kan gaan zitten, waar het op dat moment al druk is. Denk hierbij aan de tuin, de brasserie en de huiskamers, bijvoorbeeld tijdens de maaltijden. 

Bezoek reserveren

Het maken van een afspraak voor bezoek is nog steeds noodzakelijk. U reserveert hiervoor alleen een starttijd voor bezoek en geen eindtijd. 
Op bezoek gaan bij uw dierbare na deze lange periode kan best emotioneel zijn. Zeker bij mensen met dementie, aan wie het moeilijk is uit te leggen wat er aan de hand is. Daarom hebben we een aantal tips voor u opgesteld, om het bezoek aan uw dierbare zo prettig mogelijk te laten verlopen. Deze tips zijn hier te vinden. 

Ontmoetingshuisje en bezoekregeling bij een besmetting

Omdat bezoek weer mogelijk is, kunnen we het gebruik van de ontmoetingshuisjes voorlopig stoppen. Wanneer er onverhoopt toch weer besmettingen worden vastgesteld, moeten we de bezoekregeling terugdraaien. Als dit gebeurt, hoort u dit natuurlijk zo snel mogelijk. Uw eventueel geplande bezoek, komt dan te vervallen. Daarnaast zijn alle richtlijnen onder voorbehoud van landelijk, regionale en lokale ontwikkelingen.

Bezoekregels verpleeghuizen

Bezoekregels

Aafje is verantwoordelijk voor iedereen binnen onze huizen. Om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben wij bezoekregels opgesteld. Deze kunt u vinden onderaan deze pagina. 
Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking. Door dit samen op een verantwoordelijke manier te blijven doen, maken we het risico op besmettingen zo klein mogelijk. 

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten