Op bezoek bij Aafje

16 november - bezoekregeling voor zorghotels aangescherpt

Voor bezoek aan de zorghotels gelden aparte richtlijnen, vergelijkbaar met de bezoekregeling in ziekenhuizen. In zorghotel Franciscus Gasthuis en in zorghotel Maasstad is het mogelijk om 2 x per dag op bezoek te komen, met maxiaal 2 bezoekers per keer, per patient. Ook vragen wij u uw bezoek digitaal in te plannen via ons afsprakensysteem. Klik hier om in het reserveringssysteem te komen, waar u uw bezoek kunt plannen. 

12 november - maximaal 4 bezoekers en horeca sluit om 20.00 uur

De overheid adviseert iedereen om het aantal bezoekers thuis te beperken tot vier personen, naast het eigen huishouden. Omdat onze bewoners tot de meest kwetsbaren van de samenleving horen, volgen wij dit advies op. Wanneer u op bezoek komt bij uw naaste in één van onze huizen, vragen wij u om met niet meer dan vier personen tegelijk te komen. Is de studio van uw naaste niet groot genoeg om met maximaal vier personen 1,5 meter afstand te houden, dan vragen wij u het aantal bezoekers verder in te perken. Zo kan bezoek door blijven gaan op een voor iedereen zo veilig mogelijke manier. 

Horecagelegenheden sluiten met ingang van zat. 13 november as. om 20.00 uur
Dit betekent dat ook de restaurants en brasserieën in de huizen van Aafje om 20.00 uur hun deuren sluiten voor bewoners, medewerkers, mantelzorgers en bezoekers uit de wijk. U kunt wel terecht op de studio van uw naaste. Omdat de huiskamers met gemiddeld 10 bewoners gedeeld worden, is het niet mogelijk daar uw bezoek voort te zetten. 

4 november 2021 - nieuwe maatregelen 
De overheid heeft tijdens de persconferentie van 2 november 2021 een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd. De belangrijkste verandering in de landelijke richtlijn is het opnieuw invoeren van de mondmasker plicht en de 1,5 meter afstand houden. Deze richtlijnen volgen wij. 

 

1,5 meter afstand en algemene maatregelen
Wij vragen u weer zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, wanneer u onze huizen bezoekt. Om dit in goede banen te leiden, worden er weer specifieke looproutes ingevoerd. Ondanks dat onze bewoners gevaccineerd zijn, is het van belang dat we ons blijven houden aan de algemene maatregelen en richtlijnen. Blijf dus thuis als u koorts of (verkoudheids)klachten hebt en pas een goede handhygiëne toe. 

Chirurgisch mondmasker
Het dragen van een chirurgisch mondmasker wordt in onze huizen opnieuw verplicht. Deze maatregel gaat uiterlijk in op 6 november 2021. Dit mondmasker krijgt u van ons, wanneer u bij uw naaste op bezoek komt. De mondmaskers zijn te vinden bij de ingangen en/of recepties van onze locaties. 

Bezoek blijft mogelijk
Er verandert niets met betrekking tot de bezoekmogelijkheden in onze verpleeg- en verzorguingshuizen. U kunt gewoon op bezoek komen, wanneer u dat wilt. U hoeft zich niet aan te melden en/of te registeren. 

Bezoek bij een besmetting
Wanneer er weer besmettingen worden vastgesteld, kunnen er op de locatie (tijdelijk) aangepaste regels gelden. Als dit gebeurt en gevolgen heeft voor uw bezoek, hoort u dit natuurlijk zo snel mogelijk. Daarnaast zijn alle richtlijnen onder voorbehoud van landelijke regionale en lokale ontwikkelingen.

Coronapas
Wilt u met uw naaste lunchen of koffie drinken in een restaurant of andere horecavoorziening in de buurt, dan is er wel een corona-pas nodig. Ook voor uw naaste die bij Aafje woont. De corona-pas kan online aangemaakt worden als mensen volledig gevaccineerd zijn of een geldig negatief testbewijs hebben.

Ouderen, en zeker onze bewoners, hebben niet altijd een smartphone, voor hen kunt u een papieren versie van de corona-pas printen. Het is dan wel belangrijk dat degene voor wie u de corona-pas aanvraagt, een DigiD-account heeft. U kunt dit regelen op de website www.coronacheck.nl/nl/print/. Heeft uw naaste geen DigiD? Dan kunt u een corona-pas op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kunt u bellen naar de helpdesk van de CoronaCheck op nummer 0800 14 21.

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen? We staan voor u klaar. U kunt altijd terecht bij uw gebruikelijke aanspreekpunt. Tot slot willen wij u bedanken voor uw begrip en medewerking in deze nare periode. 

 

 

 

 

Gerelateerde items

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten