Op bezoek bij Aafje

Sinds juni van dit jaar is Aafje weer open voor bezoek. Maar het Coronavirus is niet weg. Er komen nog steeds besmettingen of verdenkingen van besmettingen voor. Wanneer dit het geval is worden alle bewoners op een afdeling getest en mantelzorgers persoonlijk geïnformeerd. 

Richtlijn rondom het dragen van een mondmasker

Het dragen van een chirurgisch mondmasker blijft in onze huizen verplicht. Dat is noodzakelijk omdat niet alle bewoners, het bezoek en iedereen die in een verpleeghuis komt al gevaccineerd is. Dit mondmasker krijgt u van ons, wanneer u bij uw naaste op bezoek komt. De mondmaskers zijn te vinden bij de ingangen en/of recepties van onze locaties.

Bezoek in onze huizen

In de huizen waar geen besmettingen zijn, mag u weer met elkaar en zonder tijdslimiet bij uw naaste op bezoek komen, mits zij geen koorts en/of andere (verkoudheids)klachten hebben.

Omdat steeds meer kwetsbare ouderen gevaccineerd zijn, is het mogelijk om voor gevaccineerde bewoners het aantal bezoekers iets uit te breiden. Heeft uw naaste de tweede vaccinatie al gekregen? Dan kan uw naaste vanaf nu twee bezoekers per dag ontvangen.  

Dat bezoek kan op twee manieren plaats vinden. U kunt kiezen voor één bezoekmoment op een dag met twee bezoekers tegelijk. Of u kunt kiezen voor twee bezoekmomenten per dag, met één bezoeker per keer. Dit mag per dag verschillen en het kunnen ook elke dag verschillende bezoekers zijn. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers.

Is uw naaste (nog) niet gevaccineerd of wacht uw naaste nog op de tweede vaccinatie? Dan geldt nog dat, net als voor de rest van Nederland, één bezoeker per dag is toegestaan.

Op locaties waar het grootste deel van de bewoners of gasten nog niet volledig is gevaccineerd, zoals in verzorgingshuizen en locaties voor revalidatie en tijdelijk verblijf, kan dit in de praktijk betekenen dat de meeste bewoners / gasten vooralsnog nog één bezoeker per dag kunnen ontvangen. Dit in lijn met de landelijke richtlijnen. 

De horeca is voorlopig nog volledig gesloten. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers, mits het er niet meer dan drie per bezoekmoment zijn. Kinderen vanaf 13 jaar tellen wel volledig mee als bezoeker. Daarbij is en blijft het wel noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden tijdens het bezoek en om vooraf via via ons reserveringssysteem te plannen. 

Uw naaste kan onbeperkt weer naar buiten, alleen of met bezoek. Zoals dat voor de coronacrisis ook al gebeurde. Om het risico op besmetting voor uzelf, uw naaste, de medebewoners en onze medewerkers, zo klein mogelijk te houden, wel met het dringende verzoek om de algemene regels die voor iedereen gelden strikt te volgen. Want ook voor bezoek aan verpleeg- en verzorgingshuizen gelden natuurlijk nog steeds de maatregelen die voor iedereen in Nederland van toepassing zijn. De belangrijkste zijn:

  • Blijf thuis als je koorts en/of (verkoudheids)klachten hebt.
  • Pas een goede handhygiëne toe.
  • Houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Vermijdt drukke plekken.


Per locatie van Aafje wordt dit verder ingericht en georganiseerd. Hoe dit allemaal op de locatie van uw naaste is geregeld, krijgt u zo snel mogelijk vanuit de locatie zelf te horen. 

Bezoektijden

U mag met twee bezoekers langs komen. Dat mag met twee mensen één keer per dag. Ook mogen er twee personen komen op twee verschillende momenten van de dag. Wij vragen iedereen om rekening te blijven houden met 1,5 meter afstand. Dat betekent dat niet altijd iedereen in ruimtes kan gaan zitten, waar het op dat moment al druk is. De horeca in onze huizen is gesloten, wij vragen u om hier rekening mee te houden. 

Met deze maatregel verwachten we bij Aafje een optimale balans te hebben gevonden tussen veiligheid en het behouden van het menselijke aspect en de levensvreugde van de klanten.

Bezoek Coronacentrum Maasstad

Op dit moment is het niet mogelijk om op bezoek te komen bij patiënten in het Coronacentrum Maasstad. Hierop geldt alleen een uitzondering in de laatste levensfase van een patiënt. Bezoek wordt dan in afstemming met het personeel van het Coronacentrum mogelijk gemaakt. 

Bezoek in het zorghotel locatie Franciscus Gasthuis 

De bezoekregels voor de zorghotels zijn anders dan bij onze huizen. Op locaties waar het grootste deel van de bewoners of gasten nog niet volledig is gevaccineerd, zoals in verzorgingshuizen en locaties voor revalidatie en tijdelijk verblijf, kan dit in de praktijk betekenen dat de meeste bewoners / gasten vooralsnog nog één bezoeker per dag kunnen ontvangen. Dit in lijn met de landelijke richtlijnen. Dit geldt onder andere voor zorghotel locatie Franciscus Gasthuis.

Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers. Kinderen vanaf 13 jaar tellen wel volledig mee als bezoeker.

U doet er verstandig aan om het bezoek vooraf af te stemmen met onze gast of diens contactpersoon.

Om het risico op besmetting voor uzelf, uw naaste, onze gasten en onze medewerkers, zo klein mogelijk te houden, verzoeken wij u dringend om de algemene regels die voor iedereen gelden strikt te blijven volgen. Want ook voor bezoek aan ons zorghotel gelden natuurlijk nog steeds de maatregelen die voor iedereen in Nederland van toepassing zijn. 


Bezoek reserveren

Het maken van een afspraak voor bezoek is nog steeds noodzakelijk. U reserveert hiervoor alleen een starttijd voor bezoek en geen eindtijd. 


Op bezoek gaan bij uw dierbare na deze lange periode kan best emotioneel zijn. Zeker bij mensen met dementie, aan wie het moeilijk is uit te leggen wat er aan de hand is. Daarom hebben we een aantal tips voor u opgesteld, om het bezoek aan uw dierbare zo prettig mogelijk te laten verlopen. Deze tips kunt u onder aan deze pagina vinden. 


Bezoekregeling bij een besmetting

Wanneer er weer besmettingen worden vastgesteld, wordt de bezoekregeling op de locatie (tijdelijk) aangepast. Als dit gebeurt en gevolgen heeft voor uw (geplande) bezoek, hoort u dit natuurlijk zo snel mogelijk. Daarnaast zijn alle richtlijnen onder voorbehoud van landelijk, regionale en lokale ontwikkelingen.

Bezoekregels verpleeghuizen

Bezoekregels

Aafje is verantwoordelijk voor iedereen binnen onze huizen. Om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben wij bezoekregels opgesteld. Deze kunt u vinden onderaan deze pagina. 
Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking. Door dit samen op een verantwoordelijke manier te blijven doen, maken we het risico op besmettingen zo klein mogelijk. 

 

 

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten