Coronavirus

Uw gezondheid én die van onze medewerkers staan voorop bij Aafje. Daarom zet Aafje zich actief in om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Op deze website houden wij u zo veel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Binnen Rotterdam zijn de ouderenzorgorganisaties in samenwerkingsverband Conforte verenigd. Corona treft ons allemaal en wij zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de gevolgen van deze uitbraak zoveel mogelijk te beperken. Er is regelmatig overleg met elkaar en we delen ook veelvuldig informatie en mogelijkheden. Daarbij blijven de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD leidend.

Alle informatie op deze pagina’s wordt continu aangepast aan de hand van de meest actuele stand van zaken en ontwikkelingen.

29 mei: Weer op bezoek bij Aafje vanaf 2 juni
We zijn blij dat we weer bezoek kunnen verwelkomen op onze locaties vanaf 2 juni.  We kunnen ons goed voorstellen dat daar naar uitgekeken wordt. Eén van de voorwaarden van bezoek is dat er geen, of maximaal op één afdeling in de locatie besmettingen zijn. Dat is in bijna alle locaties van Aafje nu het geval.  Alleen onze locatie De Nieuwe Plantage voldoet nog niet aan de voorwaarden. Zij moeten nog even wachten met bezoek. Maar we gaan er vanuit dat onze bewoners ook daar weer snel hun familie kunnen ontvangen. Bij De Vijf Havens en Hoppesteyn zijn ze pas sinds kort virusvrij. Dus daar hebben ze nog iets meer tijd nodig om het bezoek veilig en zorgvuldig mogelijk te maken. Vanaf eind volgende week gaan ook hun deuren open voor bezoek. Op onze pagina www.aafje.nl/opbezoekbijaafje is alle informatie te vinden om een bezoek te plannen.

20 mei 2020: Verruiming bezoekregeling bij Aafje. 
19 mei heeft het kabinet bekend gemaakt dat vanaf 25 mei aanstaande, onder bepaalde voorwaarden, weer bezoek mag plaatsvinden in verpleeg- en verzorgingshuizen. Vanaf 15 juni aanstaande moet in alle verpleeg- en verzorgingshuizen, waar geen Corona besmettingen zijn, bezoek weer mogelijk zijn. Waarbij dit natuurlijk op een veilige manier geregeld moet worden. Aafje faciliteert al enkele weken op een veilige manier bezoek in ontmoetingshuisjes bij onze locaties. Concreet betekent de versoepeling van maatregelen dan ook dat wij onze bezoekersregeling verder kunnen verruimen om het contact tussen bewoners en hun naasten nog beter mogelijk te maken.

Aafje is natuurlijk heel blij met deze versoepeling van de maatregelen en we maken graag gebruik van de mogelijkheid om de bezoekersregeling te verruimen. Het welzijn van onze bewoners is heel belangrijk. Bezoek ontvangen speelt daar een grote rol bij, maar bescherming van de gezondheid van iedereen die bij ons woont, werkt of op bezoek komt, is minstens zo belangrijk. Het is daarom van belang om de verruiming van de bezoekersregeling zorgvuldig voor te bereiden. Er is in de afgelopen weken natuurlijk al veel voorbereid, maar om het echt goed te regelen hebben we nog wat tijd nodig. Daarom kan de bezoekersregeling van Aafje niet gelijk per 25 mei aanstaande versoepeld worden.

De komende dagen kijken we per huis wat de mogelijkheden zijn, hoe bezoek het beste op een veilige manier gefaciliteerd kan worden en werken we aan het realiseren van de noodzakelijke randvoorwaarden.
Uiterlijk eind volgende week (29 mei aanstaande) informeren wij bewoners en mantelzorgers over de verruimde bezoekersregeling en de ingangsdatum per locatie . In de tussentijd blijven de bekende bezoekmogelijkheden natuurlijk beschikbaar. 

15 mei 2020:  Aantal besmette bewoners in verpleeghuizen in de regio Rotterdam daalt sterk.
Het aantal besmette bewoners nam afgelopen week met een kwart af en tussen dinsdag deze week en een week eerder zelfs met meer dan een derde (ruim honderd). Brancheorganisatie ConForte is blij dat de positieve trend zich voortzet. ,,Deze sterke daling is deels te verklaren doordat veel cliënten inmiddels herstellen van het coronavirus’’, zegt een woordvoerder. ,,Hen bieden we revalidatiezorg aan, zoals oefeningen met ademhalen en bewegen. Helaas is toch ook weer een aantal besmette bewoners overleden. We leven mee met de families.’’. In de 117 verpleeghuizen die bij deze organisatie horen, zijn nu in totaal 425 bewoners vermoedelijk overleden aan corona. Op 39 locaties wonen mensen met een besmetting. Dat is één locatie meer dan vorige week.

Op bezoek
- In al onze Aafje huizen zijn er op dit moment bezoekmogelijkheden. Klik hier om te lezen over onze ontmoetingshuisjes, balkonbezoeken of verdere contactmogelijkheden. 
- In de regio is bezoek toegestaan bij Rotterdams verpleeghuis Zilverlinde, waar stichting Humanitas beschikking heeft over de eerste twee verdiepingen. Het is een van de 24 locaties in Nederland waar per bewoner weer een familielid of andere dierbare naar binnen mag, met handschoentjes aan en een mondkapje op. Als de proef niet leidt tot een toename van het aantal besmettingen in verpleeghuizen, mogen ook elders de bewoners weer bezoek ontvangen.  

22 april : Impact verlening maatregelen : Dinsdag 21 april heeft de Nederlandse regering aangekondigd dat de maatregelen met betrekking tot de verpleeghuizen niet veranderen. Dit betekent dat onze verpleeg- en verzorgingshuizen tot, zoals nu bekend, 20 mei gesloten blijven voor bezoek. We zijn ons ervan bewust dat dit een hele zware en moeilijke tijd is. Met name voor onze bewoners en hun naasten die elkaar niet kunnen bezoeken. Contact houden met elkaar is nu juist belangrijk. Aafje doet er alles aan om dat mogelijk te maken. Zo zijn deze week bij de meeste huizen van Aafje, ontmoetingshuisjes geplaatst. De eerste is afgelopen maandag geplaatst op de locatie Burghsluissingel. Bewoners kunnen zo op een veilige manier toch hun familie en naasten zien én spreken. 
Op onze pagina Blijf in contact vindt u meer informatie over alle contact mogelijkheden binnen en buiten Aafje.

 

'Onze deuren zijn dicht, maar onze harten staan wagenwijd open.'

Maart 2020: Belangrijke maatregel: geen bezoek op alle Aafje locaties. Om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen heeft de regering besloten dat bezoek aan verpleeg- of verzorgingshuizen tot zeker 20 maart niet is toegstaan. Dit betekent dat de deuren van onze huizen en zorghotels gesloten zijn. Natuurlijk kunnen zich situaties voordoen, die toch om bezoek vragen. In dat geval kunt u contact opnemen met de teammanager van het huis. Samen kunt u de situatie en de mogelijkheden bespreken. Wij vragen u de maatregelen en richtlijnen van het RIVM ter harte te nemen, alleen zo kunnen we met elkaar corona aan. Wilt u graag iets achter laten voor uw naasten in een Aafje locatie, dan kan dat natuurlijk. U kunt het afgeven aan de portier, deze zorgt ervoor dat het op de juiste plek terecht komt. 

In navolging van de aangescherpte maatregelen van de overheid laat Aafje geen bezoekers meer toe in onze locaties.‚Äč


U kunt er op vertrouwen dat we bij Aafje de best mogelijke zorg blijven bieden en er alles aan doen wat binnen onze macht ligt om risico´s zoveel mogelijk te beperken. Ook in deze ongekende situatie. Wij grijpen alle mogelijkheden aan om contact tussen bewoners en familie te blijven faciliteren. Voor de mogelijkheden per locatie, kunt u het beste contact opnemen met de bij u bekende contactpersoon, bij voorkeur na 11.00 uur in de ochtend. 

Beleidsstaf Corona
Aafje heeft een speciaal team met medewerkers vanuit verschillende expertises dat zich bezig houdt met alle actuele ontwikkelingen en maatregelen. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088 - 8 233 233 of info@aafje.nl.  Kijk voor landelijke informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

Pers
Uitsluitend voor persvragen: afdeling Communicatie, Franka van Eijndhoven, feijndhoven@aafje.nl, tel. 06-10687479.

Persberichten
De belangrijkste persberichten over Aafje en initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van corona staan onder Nieuws. 

 

 

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten