Huishoudelijke ondersteuning (WMO)

U wilt dat uw huis schoon en opgeruimd is. Maar het lukt u (tijdelijk) niet om bijvoorbeeld zelf uw bedden te verschonen, te stofzuigen of de ramen te lappen. Dan biedt huishoudelijke ondersteuning uitkomst.

Direct zorg aanvragen

Om in aanmerking te komen voor huishoudelijke ondersteuning moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • u bent (tijdelijk) niet in staat uw huishouden te verzorgen
 • er is geen huisgenoot of mantelzorger die uw huishouden kan doen
 • u woont nog zelfstandig
 • u staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie

Krijgt u een indicatie en kiest u voor Aafje, dan regelen wij dat een vaste hulp binnen vijf werkdagen bij u aan de slag gaat. Uiteraard op een dag die u wenst.

Kosten en indicatie

U heeft een indicatie nodig van uw gemeente. Met deze indicatie, wordt huishoudelijke ondersteuning betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo). Uw gemeente vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. U vraagt de indicatie aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. 

Huishoudelijke ondersteuning aanvragen

Vindt u een indicatie aanvragen lastig? Onze klantadviseur helpt u hier graag bij. Maak een afspraak met een klantadviseur door te bellen naar de Aafje klantenservice op nummer 088 8 233 233 of vul onderstaand formulier in.

Gerelateerde items

Veelgestelde vragen over Hulp in het huishouden

Ik woon in één van de werkgebieden van Aafje en krijg nu een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning. Kan ik al terecht bij Aafje?

Ja. U kunt contact opnemen met de gemeente om huishoudelijke ondersteuning aan te vragen (telefoonnummer 14 010 of kijk op www.rotterdam.nl voor overige contactgegevens). De gemeente stuurt uw aanvraag voor ondersteuning door naar Aafje.

Hoe vraag ik huishoudelijk hulp van Aafje aan?

U kunt via het aanvraagformulier direct huishoudelijke hulp aanvragen. U kunt voor vragen over huishoudelijke hulp ook altijd contact opnemen met:

 

 • Voor BAR-gemeenten en Rotterdam: 
  0180 642 233
   
 • Voor Drechtsteden: 
  078 820 0888
Bekijk alle antwoorden op onze veelgestelde vragen pagina

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big de85d368624031ef73ae2bde5df88ffae51418245ee12289916fce9176b08d73

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.