Ga naar Content

‘Gewoon, lekker thuis blijven!’
foto van huishoudelijke hulp

Hulp bij het huishouden

Een schoon en opgeruimd huis, dát wil iedereen graag. En als het even kan, doet u het helemaal zelf. Maar soms staan lichamelijke klachten dit in de weg. En u kunt familie of buren niet om hulp vragen. Dan is het tijd om Aafje te bellen! Met hulpthuis van Aafje heeft u zo een schoon en opgeruimd huis. Houdt u mooi energie over om te doen wat écht belangrijk is.

Wat houdt Hulpthuis precies in?

Onder hulpthuis valt alles wat te maken heeft met huishoudelijk werk. Denkt u bijvoorbeeld aan stofzuigen en ramen lappen. Lukt dat u zelf niet (meer) óf zoekt u deze thuishulp voor iemand anders, bijvoorbeeld uw vader of moeder? Aafje staat voor u klaar! Vertel ons wat u wilt en wij zorgen ervoor dat het werk naar uw tevredenheid wordt gedaan.

In welke regio’s biedt Aafje huishoudelijke hulp?

Aafje biedt graag hulp bij het huishouden in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Dordrecht en Rotterdam. Aafje heeft geen wachtlijsten voor huishoudelijke hulp. U kunt dus snel een beroep op ons doen!

Wanneer kunt u huishoudelijke hulp aanvragen?

U kunt huishoudelijke hulp aanvragen als u niet meer in staat bent om zelf uw huishouden te doen. Daarnaast woont u zelfstandig en hebt geen huisgenoot of mantelzorger die in staat is het huishouden te verzorgen. Ook staat u ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie.

Wat maakt Aafje bijzonder?

Wat maakt Aafje dan zo anders dan andere zorgaanbieders zult u denken. Dát willen wij u graag vertellen. Aafje hulpthuis staat altijd voor u klaar. Geen wachtlijsten en geen spreekuren. U kunt ons altijd bereiken via telefoonnummer 0180 642 233 (voor BAR-gemeenten en Rotterdam) of via telefoonnummer 078 820 0888 (voor de Drechtsteden).

Voor zowel onze medewerkers als voor onze klanten hebben wij persoonlijke aandacht. Dat zorgt ervoor dat wij veel tevreden klanten hebben én medewerkers die met plezier hun werk doen. Wij bieden u de helpende hand en luisteren naar uw persoonlijke wensen. Er is voor u een vast aanspreekpunt, die alles voor u regelt. Die weet van uw persoonlijke situatie en die ervoor zorgt dat alles naar wens verloopt.

Hoe kunt u huishoudelijke hulp aanvragen?

Om hulp te ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij uw eigen gemeente. U kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket of u kunt uw aanvraag via de website doen. Vindt u dit lastig? Dan kunt u ook de Aafje klantenservice bellen voor een afspraak met een van onze klantadviseurs. Zij komen graag vrijblijvend bij u langs voor advies.

Met de klantadviseur van Aafje bespreekt u welke hulp u nodig heeft. Wij kijken dan of u hier, gezien uw persoonlijke situatie, recht op heeft. Komt u in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning? Dan helpen wij u bij de aanvraag. Na ontvangst van uw indicatie van de gemeente nemen wij binnen 24 uur contact met u op en gaat onze huishoudelijke hulp binnen vijf werkdagen bij u aan de slag. Dat is wel zo prettig.

Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp?

Voor de huishoudelijke hulp wordt een eigen bijdrage berekend, die afhankelijk is van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) zorgt voor de inning van de eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op www.hetcak.nl. Hier kunt u direct uw eigen bijdrage berekenen.

Meer informatie

Wilt u meer weten? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0180 642 233 (voor BAR-gemeenten en Rotterdam) of via telefoonnummer 078 820 0888 (voor de Drechtsteden). Voor praktische informatie zoals wachtlijsten, klikt u hier. U kunt hier ook de meestgestelde vragen over huishoudelijke ondersteuning bekijken.

Deel uw ervaring

Snel naar